PÖH başvuru şartları nelerdir?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile çok sayıda polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunu Polis Özel Harekat PÖH alımı yapacak mı? PÖH alımı tarihi belli oldu mu? Emniyet Genel Müdürlüğünün en kısa süre içerisinde Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için öğrenci alımı yapması bekleniyor. Peki PÖH alımına lise mezunları başvurabilir mi? Buna göre PÖH alımlarına en az önlisans mezunu öğrencileri kesin olarak başvuru yapabilecek fakat başvuru sayısının artırılması için lise mezunu adaylarının da başvuru yapmasına olanak sağlanabilir. İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarına göre Polis Akademisi Başkanlığı ilanlar yayımlamakta ve yeni polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar EGM'nin ve İçişleri Bakanlığının onayı ile yayımlanmaktadır. 

POMEM PÖH PMYO PAEM polis alım sözlü mülakat soruları için tıklayınız

POMEM-PAEM Polis alım başvuru koşulları için tıklayınız

PÖH Polis Özel Harekat yaş şartı ve hesaplama için tıklayınız

PÖH ALIMLARI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat (PÖH) öğrencisi alımlarına devam edecek ancak alımların net olarak hangi tarih de yapılacağı bilinmemektedir. En son alımlar 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve bundan sonra yapılan 20 ile 21. dönem POMEM alımları normal polis memuru sınıfında yapıldı. Bundan sonra yapılacak olan 22. dönem POMEM alımlarının büyük ihtimal ile PÖH sınıfı için yapılacağı tahmin ediliyor ancak alımların 2018 yılından sonra yapılması beklenmektedir. Peki PÖH alımlarında aranacak şartlar nedir?

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Polis Özel Harekat (PÖH) alımları bilindiği üzere belirli eğitimlerden geçirilerek yapılmakta olup genel olarak alımlar POMEM kapsamında yapılmaktadır. 19. dönem POMEM alımı PÖH sınıfı için yapılmış ve 20. dönem ile 21. dönem alımları ise normal polis sınıfı için yapılmıştı. Şimdi adaylar gözlerini 22. dönem POMEM'e çevirdi ve yeni dönem alımlarının 22. dönem POMEM ile yapılabileceğini tahmin etmektedir.

Henüz yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için polis alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor fakat yeni dönem POMEM alımlarının en erken 3 - 4 ay sonra yapılacağı tahmin edildiği için PÖH alımlarının da önümüzde ki ilk 6 aylık süreç içerisinde yapılabileceği düşünülmektedir.

Polis Özel Harekat Okulları

En son 17-18 aralık 2016 tarihinde mezun veren polis özel harekat okulları o tarihten sonra yeni adayları beklemeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde de polis meslek eğitim merkezlerinin mezun vermesinin ardından şuanda bütün polis meslek eğitim merkezleri boş şekilde öğrencileri beklemektedir. Şuanda tüm polis meslek eğitim merkezlerinin boş olması nedeniyle kesin olarak şu okullar da polis özel harekat eğitimi verecektir diyemeyiz ancak geçen dönem mezun veren okullar şu şekildedir.

PÖH Eğitimi Veren Okullar Hangileri?

1- Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi

2- Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi

3- Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi

4- Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi

5- Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi

6- Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi