Poco M4 Pro 5G akıllı telefon modeli, tüm özellikleri ile tanıtıldı

Xiaomi çatısı altında faaliyetlerine devam eden Poco, M4 Pro 5G akıllı telefon modelini tüm özellikleri ile tanıttı. Gücünü MediaTek tarafından üretilen Dimensity 810 işlemciden alan cihaz, 50 MP ana kameralı bir ikili arka kamera kurulumuyla geldi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi çatısı altında faaliyetlerine devam eden Poco, merakla beklenen ve bir süre önce tasarım görselleri ortaya çıkan M4 Pro 5G akıllı telefon modelini tüm özellikleri ile resmi olarak tanıttı. Cihazın selefi M3 Pro 5G, bu yılın Mayıs ayında görücüye çıkarılmıştı. Yeni model; performans, kamera ve batarya ömrü noktasında iyileştirilen özelliklerle geldi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; telefonun 4 GB RAM kapasiteli ve 64 GB dahili depolama alanlı versiyonu, 229 euro'luk bir fiyat etiketiyle kullanıcı beğenisine sunuldu. 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonun ise 249 euro olduğu belirtildi. Poco; siyah, mavi ve sarı renk seçenekleriyle piyasaya sürülecek olan cihazın, 11 Kasım'dan itibaren global pazarda satışa sunulacağına işaret etti.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Poco M4 Pro 5G, kısa bir süre önce tanıtılan Redmi Note 11'in Poco çatısı altındaki versiyonu olma niteliği taşıyor. Telefonun ikili arka kamerasında; 50 MP ana kameraya, 8 MP bir ultra geniş açı lens eşlik ediyor. Cihazın 6.6 inç büyüklüğündeki IPS LCD paneli, kullanıcılara 2400x1080 piksel FHD+ çözünürlük ve 90 Hz ekran tazeleme oranı sunuyor. 20:9 en-boy oranına sahip ekranın, 240 Hz dokunma örnekleme hızı bulunuyor.

POCO M4 PRO 5G, 33W GÜCÜNDE HIZLI ŞARJ TEKNOLOJİSİNİ DESTEKLİYOR

Diğer yandan; Poco M4 Pro 5G'nin ön kamerası, 16 MP çözünürlük sunuyor. Gücünü MediaTek tarafından üretilen Dimensity 810 işlemciden alan cihazın, 6 GB'a kadar RAM seçenekleri ve 128 GB'a kadar dahili depolama alanı seçenekleri bulunuyor. Kutusundan Android 11 işletim sistemi ve MIUI 12.5 kullanıcı arayüzüyle çıkan telefon, 5.000 mAh kapasitesinde bir bataryayla kullanıcı beğenisine sunuluyor.

Cihazda ayrıca, 33W gücünde hızlı şarj desteği de yer alıyor. Bununla birlikte telefon gövdesi; USB Type-C şarj girişi, 3.5 milimetrelik 'jack' girişi, stereo hoparlör ve güç butonuna entegre bir parmak izi sensörü ile destekleniyor.