PKK/YPG'nin Suriye sorumlusu Gara'da avlandı

ABD'li üst düzey yetkililer Suriye'de terör örgütü YPG'nin elebaşlarıyla görüşmeye giderken, MİT örgütün Suriye sorumlusu Sofi Nurettin'i imha etti. Terörist, Gara şehitlerinin de katiliydi.

İçişleri Bakanlığı ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey üyesi Sofi Nurettin kod adlı Suriye uyruklu Halef El Muhammed, 8 Mayıs 2021'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve TSK tarafından koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları; Murat Karayılan ile birlikte Halk Savunma Merkezi (HSM) Merkez Karargâhı yürütmesinde yer alan Sofi Nurettin kod Halef El Muhammed'in, bugüne kadar örgütün askeri kanadında etkisiz hale getirilen en üst düzeydeki terörist olduğunu belitti.

YPG Suriye Genel Sorumlusu olduğu 2015-2020 yıllarında Suriye'den ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi olan Sofi Nurettin kod Halef El Muhammed, son olarak Şubat ayında Gare'de gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 operasyonu sırasında TSK'ya karşı eylemleri komuta etmiş ve 13 masum vatandaşımızın şehit edilmesi talimatını vermişti.

ÖZEL EKİP KURULDU

Suriye Genel Sorumlusu olarak Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtları sırasında TSK'ya karşı yürütülen faaliyetleri yöneten Sofi Nurettin, örgüt için hezimete dönüşen harekâtlardan sonra bir süre çalışmalarını gözlerden uzak yürüttü. İntikal eden istihbarat raporları doğrultusunda analistler, Sofi Nurettin'in Suriye'den ayrıldığı kanaatine vardı. Bunun üzerine yerinin tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla özel bir ekip kuruldu.

MİT, Sofi Nurettin'in Irak alanına geçtiğini tespit etti.Ayrıca, yürütülen çalışmalarda, PKK ile YPG arasındaki organik bağın dünya kamuoyundan gizlenmesi için YPG Suriye Sorumluluğu görevinde bulunmuş olan Sofi Nurettin'in Irak alanına geçişinin örgüt tarafından saklı tutulduğu belirlendi.

Sofi Nurettin'in, Gara'da faaliyet yürüttüğü tespit edilip operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun örgütün üst düzey yöneticileri arasında büyük korkuya neden olduğu öğrenildi.

MURAT KARAYILAN'IN AKIL HOCASIYDI

Sofi Nurettin, 1995'te Van/Başkale kırsalında grup sorumluluğu yapmış. 2009'da ise halihazırda Murat Karayılan'ın yönettiği örgütün askeri kanadı HPG'nin başına getirilmişti. 2015-2020 yılları arasında ise PKK/KCK-PYD/YPG Suriye Genel Sorumlusu olmuştu.