PKK/YPG'nin ‘köstebek'leri kazdıkları tünelde vuruldu

Suriye'nin kuzeyinde MİT ve TSK'nın SİHA'yla düzenlediği operasyonda, aralarında sözde sorumlunun da olduğu 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yürüttüğü operasyonlar başarıyla devam ediyor. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin karşısındaki Kamışlı'da teröristlerin tünel kazma faaliyetleri Türk SİHA'ları tarafından tespit edildi. MİT'in verdiği istihbari bilgiler ve koordinatlar doğrultusunda SİHA'yla gerçekleştirilen nokta operasyonda tünel vuruldu. Aralarında sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri belirlenen silahlı 4 terörist öldürüldü, 3 terörist ise ağır yaralandı. Ayrıca Mardin hudut hattında saldırı hazırlığındaki 17 terörist de etkisiz hale getirildi.

Kamışlı'da son 48 saat içinde TSK operasyonlarının yoğunlaşması dikkat çekerken, harekatların uluslararası hukuktan kaynaklı angajman kuralları gereği meşru savunma kapsamında gerçekleştirildiği, Kamışlı bölgesinden Mardin'in Nusaybin'in sınır köylerine yönelik teröristlerin yoğun havan ve top atışları nedeniyle karşılık verildiği bildirildi.