PKK'ya havadan büyük darbe

Hakkari Çukurca’da terör örgütünün sığınaklarını bombalayan Türk jetleri, daha sonra PKK’nın Hakurk, Basyan ve Avaşin kamplarını hedef aldı.

1

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Hakkâri-Çukurca bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak, mağara ve silah mevziileri düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiştir" denildi. Akşam saatlerinde ise  Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan savaş uçakları, Şemdinli semalarından geçerek PKK’nın Hakurk, Basyan ve Avaşin kamplarına yöneldi.TSK'dan yapılan diğer operasyonlara ilişkin açıklamalar şöyle: 

Tunceli Ovacık: Arazi aramasında, bir adet El Yapımı Patlayıcı (20 m² alan içerisinde toprağa gömülü vaziyette tuzaklanmış, dört ayrı noktada tek ateşleme sistemine bağlı iki adet 10 kg'lık, iki adet 40 kg'lık plastik bidon içerisine yerleştirilmiş toplamda 100 kg'lık ANFO) tespit edilerek imha edilmiştir. Ağrı Merkez: Yapılan arazi aramasında, yere gömülü vaziyette 10 adet 12 kg'lık dolu mutfak tüpü tespit edilerek imha edilmiştir. 

İKİ İŞBİRLİKÇİ GÖZALTINDA

Hakkâri Şemdinli: Bir ev ve eklentilerinde yapılan kapsamlı aramada, üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bu silaha ait 100 adet fişeği ele geçirilmiştir. 

Nusaybin: Gerçekleştirilen operasyonda, "Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist, "Yardım ve Yataklık Yapmak" suçundan ise iki işbirlikçi gözaltına alınmıştır. 

Şanlıurfa- Suruçta: Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

HOPA'DA 3 DAEŞ MİLİTANI YAKALANDI

Artvin’in Hopa İlçesi’nde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından düzenlenen operasyonda DAEŞ militanı olduğu öne sürülen 3 şüpheli gözaltına alındı. THY’nin İstanbul-Gürcistan Batum seferini yapan uçağıyla geldikten sonra karayoluyla bu sabah Hopa Terminali’ne gelen 3 kişiyi takibe alan MİT ekipleri operasyon düzenledi. Uyrukları açıklanmayan ve DAEŞ militanı olduğu iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Eylem hazırlığında olduğu öne sürülen kişinin sorgusu sürüyor.