PKK'nın zehirli para kaynağı kurudu

Diyarbakır'da 6 ilçeye bağlı 104 köydeki bin 528 metrekare alanda, aralarında örgütün bölgedeki elebaşlarının da bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, için başlatılan Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu sürüyor.

Osman Nuri CERİT 

Patlayıcılar bulundu 

Teröristlerce kullanılan 5 sığınak ve çevresinde yapılan aramada 450 kilogram amonyum nitrat,

15 piknik tüpü, 7 mutfak tüpü, tüfek bombası ile örgütsel doküman ele geçirildi. El yapımı patlayıcı ve sığınaklar imha edildi. 

Toprak altına gizlenmiş 

Narkoterörle mücadele kapsamında, 749 kilogram kubar, 3 ton 961 kilogram toz olmak üzere 4 ton 710 kilogram esrar ile 70 bin 728 kök Hint keneviri ele geçirildi. Ele geçirilen esrarın 1,5 tonu toprağa gömülü halde bulundu.  Ele geçirilen uyuşturucu imha edildi.

MehmetçiK'e 30 dakika yetti 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmeye göre, dün 22:00-22:30 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Kandil bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Operasyon yapan Türk birliklerine yönelik eylem hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen PKK'lı teröristlerce kullanılan 4 mağara, 2 sığınak ve 2 silah mevzii, imha edildi. 

Kirli paranın kaynağı kesildi

PKK'nın, terörün finansında kullanacağı yaklaşık iki milyar dolar kirli paranın kaynağı kesildi. Türk SAT Komandoları Süveyş Kanalı yakınlarında düzenlediği operasyonda piyasa değeri 200 milyon lira olan eroin ele geçirildi. Ambarlı Limanı'nda düzenlen operasyonda ise 212 kilo kokain yakalandı. Yurtiçindeki operasyonlarda zehir tarlaları imha edildi.