PKK’lıların Cizre oyunu bozuldu

23 numaralı evin yakınlarında çıkan çatışmada 9 terörist öldürüldü. Diğer militanlar ise öldürülen arkadaşlarının hücre evini ateşe vererek kaçtı. PKK yandaşları ise yangın yalanını uydurdu.

Devrim TOSUNOĞLU - Levent ALBAYRAK / CİZRE 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bulunan Cudi Mahallesi'nde yaralıların olduğu iddiasıyla günlerdir HDP'nin teröristleri kurtarma girişimi sonuçsuz kalınca bu kez yangın algısı ortaya atıldı. Yaralıların olduğu evin yakınında bulunan hücre evindeki teröristler güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada, bir polis memuru şehit oldu, aralarında terör örgütü PKK'nın bölge sorumlularının da yer aldığı 9 terörist etkisiz hale getirildi. 

HÜCRE EVİNİ ATEŞE VERDİLER

Çatışmada köşeye sıkışan teröristler yaralı ve ölülerin bulunduğu hücre evini ateşe verip kaçtı. Bölgeye yönlendirilen itfaiye ekiplerinin, teröristlerin açtığı ateş nedeniyle yangına müdahale edemediği öğrenildi. 

HDP'Lİ VEKİL DEVREYE GİRDİ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter hesabından bir apartmanda çıkan yangında 9 kişinin öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını ileri sürdü. Sivilleri devlet yaktı algısı oluşturan Baluken bölgeye itfaiye ekiplerinin sokulmadığı yalanını uydurdu. Oysa gerçek saatler sonra ortaya çıktı. HDP'nin itfaiye yalanı da tutmadı. 

Müezzinoğlu’ndan ambulans personeline ziyaret 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cizre Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Müezzinoğlu, hastane ziyareti sonrası Cudi Mahallesi'ndeki bir binada bulunduğu iddia edilen yaralılar için Nusaybin Caddesi'nde güvenli bölgede bekleyen sağlık ekibiyle görüştü. Ekiplerle fotoğraf çektiren Bakan Müezzinoğlu, personelin bölgedeki çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.