PKK'lılara Belçika'da gurbetçi dayağı

Belçika Limburg'da PKK paçavraları ve teröristbaşının posterleriyle yürüyen grup, gurbetçi bir Türk gencine saldırdı. Gurbetçiler ise PKK destekçilerine meydan dayağı attı.

Belçika'nın başkenti Brüksel yakınlarındaki Heusden-Zolder'de sözde nevruz kutlamalardan dönen PKK'lılar, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavra ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur attı. Sloganlar atan terör örgütü yandaşları, Türklerin yoğunluklu yaşadığı caddeden geçti. Türkler tepki gösterince arbede yaşandı. Bazı araçların ateşe verildiği olay mahalline çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, "İnsanlarımızı provoke etmek için konvoy düzenlediler. Bir Türk asıllı vatandaşımız tepki gösterince kendileine karşılık verildi. Daha önce belediyemizde böyle bir olaya rastlamadık" dedi. Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans da, olayların, PKK yandaşlarının konvoyu sırasında bir Türk gencin saldırıya uğraması sonucunda başladığını anlattı. Belçikalı yetkililer olaylarda 6 kişi yaralandığını ve birininnin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

AVRUPA'DAN YARDIM İSTEDİLER

Provokasyon yapan ancak gerekli cevabı alan PKK'lılar ise Avrupa'daki örgüt yandaşlarını kendilerine destek vermeye çağırdı. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden PKK'lılar Belçika'ya geçti. Bir Türk'ü yaralayan PKK'lılar Türklere ait iş yerlerine ve arabalara da zarar verdi. Belçika polisi olayları önlemekte yetersiz kaldı.