PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit olmuşlardı! Kahramanlara veda

Pençe-Kilit bölgesinde PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış, Piyade Er Emrah Gündüz ve Piyade Er Fevzi Kızıltaş Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

SONER KAN

EVLADINI GÖREMEDİ

Adanalı şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış'ın Ceyhan'daki ailesine acı haber verildi. Oğullarının şehit düştüğü, Ceyhan Kaymakamı Muhammed Gündüz ve askeri yetkililerden öğrenen anne Sara; baba İsa Çalış, acı haberle yıkıldı. Cenaze namazı sonrası şehidin 3 ay önce evlendiği ve 1 aylık hamile olan eşi Pınar Çalış, şehidin naaşına son bir kez bakarak gözyaşlarına boğuldu. Mahalle mezarlığına defnedilen şehidin, Isparta'dan geçici görevle Kuzey Irak'ta görevlendirildiği ve 3 kardeşi daha olduğu öğrenildi.

3 YILLIK ASKERDİ

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş, memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı. Asri mezarlıktaki namazın ardından Kızıltaş dualarla şehitlikte defnedildi. 27 yaşındaki şehidin 3 yıl önce TSK'da göreve başladığı öğrenildi. Şırnak 6. Piyade Komando Tugay Komutanlığı'nda olan Kızıltaş'ın evli olduğu belirtildi.

YENİ NİŞANLANMIŞTI

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi, Şırnak'ta 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'na getirildi. Şehidin babası Yaşar Gündüz, annesi Zöhre Gündüz ile şehidin nişanlısı Zeynep Yeter gözyaşlarına boğuldu. Erzincan Müftüsü Muharrem Gül'ün Refahiye köy meydanında kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, köy mezarlığına defnedildi.