PKK yüzünden Sincar Anlaşması uygulanmadı

IKBY İçişleri Bakanı Ahmad, yasadışı gruplar ve PKK yüzünden Sincar Anlaşması'nın uygulanmadığını, Irak hükümetinin halka verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Rebar Ahmad, "Yasadışı gruplar ve PKK yüzünden Sincar Anlaşması uygulanmadı" dedi. Ahmed, yaptığı basın açıklamasında, "Ülkelerden, konsolosluklardan ve federal hükümetten Sincar Anlaşması'nın uygulanması için yardımcı olmalarını talep ettik. Uluslararası toplumun, Irak hükümetinin ve diğer tarafların halka verdiği sözleri tutması ve 8 yıldır kamplarda yaşayan halkın alnının akıyla kendi evine dönmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

BÖLGEDE İSTİKRARSIZLIK OLDU

Sincar Anlaşması'nın şimdiye kadar uygulanmamasının üzüntü verici olduğunu belirten Ahmed, "Bu anlaşmanın uygulanmasının önündeki en büyük engel Sincar'daki yasa dışı gruplar ve PKK militanlarıdır. Bunlar bölgedeki istikrarsızlığın faktörleridir. Yaptığımız tüm görüşmelerde Irak hükümetinin anlaşmanın uygulanmasının önündeki bahaneleri kaldırmasını ve anlaşmayı uygulamasını talep ettik" diye konuştu.