PKK yine çocuk kaçırdı! Terör örgütü insanlık suçuna devam ediyor

Yüzlerce çocuğu zorla silah altına alıp uluslararası kuralları çiğneyen terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin Kamışlı kentinde 2 küçük kızı daha kaçırdı.

Akşam - İHA-AA

Bölücü terör örgütü PKK/YPG, çeşitli uluslararası sözleşme ve düzenlemeleri ihlal ederek kaçırdığı çocukları saflarına katmayı sürdürüyor. Muhalif Kürt grup 'Bağımsız Kürt Rabıtası' Sözcüsü Redor el-Ahmed, AA muhabirine, 17 Ekim'de Haseke'nin Kamışlı İlçesi'nden 14 ve 15 yaşlarındaki S.Z.E ve M.A.H.'nin teröristlerce kaçırıldığını söyledi. Ahmed, terör örgütünün kaçırdığı çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini kaydetti.

SADECE 1 AYDA 18 ÇOCUK

Terör örgütü PKK/YPG, kaçırdığı çocukları silahlı eğitim için kamplara götürüyor. PKK/YPG'lı teröristler, temmuzda Haseke il merkezinden 6, Kamışlı ilçesinden 7, Münbiç ilçesinden 4 ve Halep'teki Şeyh Maksud Mahallesi'nden bir çocuğu kaçırmıştı. Birleşmiş Milletler ile PKK/YPG elebaşılarından 'Mazlum Abdi' kod adlı Ferhat Abdi Şahin arasında Haziran 2019'da "(örgüt kadrosundaki) çocukların serbest bırakılması ve silahlı çatışmalarda kullanılmaması" için anlaşma imzalamıştı. Ancak terör örgütü hem bu anlaşmaya hem de uluslararası kurallara rağmen çocuk kaçırmayı sürdürüyor.

AKŞAM, Aynularab'da PKK/YPG mezarlığında 14-17 yaş arası çok sayıda çocuğun olduğunu gösteren kareleri 11 Haziran 2022'de manşetine taşımıştı.

SURİYE'DE 5 HAİN DAHA ETKİSİZ

Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG'li teröristlere bir darbe daha vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekat bölgelerinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "5 PKK/YPG'li terörist, amaçlarına ulaşamadan ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi" denildi.

4 İLDE UYUŞTURUCU DARBESİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Bursa, Diyarbakır ve Gaziantep'te düzenlenen 'Narkogüç Operasyonları'nda 13 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonlarda, 1 ton 237 kilogram metamfetamin, 2 ton 650 kilo esrar, 3 milyon 450 bin kök kenevir, 1 milyon 200 bin kök skunk ve 121 kilogram skunk ele geçirildi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerinin her an enselerindeyiz. Başta gençlerimiz olmak üzere halkımızı zehirlemelerine izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.