PKK ve yandaşlarının eylem bildirisi halka çarptı

Bölücü örgüt ve sempatizanlarının hayatı durdurma çağrılarına bölge vatandaşı prim vermedi. Sonuç alamayan hainler bu sefer kendilerini yakma eylemi yapacaklarını ilan etti. 

Terör örgütü PKK köşeye sıkışınca çareyi ev ev bildiri dağıtıp  ‘hayatı durdurma’ çağrısı yapmakta buldu. ‘Sözde Demokratik Halk İnsiyatifi’ adı altındaki bildiride halk kepenk indirmeye, toplu ulaşım araçlarını mahallelere almamaya ve araçlarının kontaklarını kapatmaya ve sözde direniş merkezlerine katılmaya çağırdı. Bildiri ters tepti. Çağrılar vatandaşlar tarafından büyük tepkiye yol açtı. Sur’da, Cizre’de ve Silopi’de ağır kayıplar veren örgüt böylelikle beklediği halk desteğini yine bulamadı. Terörün evlerinden barkından ettiği bölge halkı ‘Burada yaşam mı bıraktınız’ diyerek örgütün akıl tutulması içinde olduğuna işaret etti. 

HAİNLER BU GERÇEKLERİ GİZLEDİ 

Bildiri dağıtan hainler, katlettikleri sivil vatandaşları, pek çok yerde kazdıkları hendekleri, vatandaşların evlerine girip oraları cephaneliğe dönüştürmelerini, karne alan öğrencilere attıkları bombaları, kamu binalarını harabeye dönüştürmelerini unutmuş  görünüyor.  

ŞİMDİ DE KENDİLERİNİ YAKACAKLARMIŞ

İlk bildiride dikkatleri üzerine çekemeyen umduğunu bulamayan PKK ve yandaşları bu kez de ‘Yaşamı Durdurmak” için ikinci bir bildiriyle Diyarbakır Dağkapı’da HDP’Li vekiller ve belediye başkanlarıyla birlikte kendilerini ateşe vereceklerini ilan etti.

HDP'Lİ BAŞKAN VEKİLİNE TUTUKLAMA

Van'ın Erciş İlçesi'nde sözde "özyönetim" ilanına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Çiçek "terör örgütü üyesi olma" suçundan tutuklandı. Soruşturma kapsamında, Çiçek, güvenlik güçlerince dün "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozduğu" iddiasıyla gözaltına alınmıştı.  

KENDİ ÇALDI KENDİ DİNLEDİ

Hendek siyasetine gömülen HDP 'liler alenen sokak çağrısı yaptı, çağrı yapılan saat olan 19.00’da  sokaklarda hareket yoktu. Operasyonların bitmek üzere olduğu şu günlerde HDP lideri Demirtaş bir başka yolu denemeyi tercih etti. Daha önce malum çevrelerce denenen ve tutmayan  'tencere tava eylemi' için Demirtaş halkın harekete geçmesi gerektiğini duyurdu. Ancak terör örgütü PKK ve HDP'nin gerçek yüzünü gören halk provokasyona prim vermedi.