PKK o mağaraya gömüldü

6 ay saklandıkları mağarada imha edildiler! Karargah yıkan nokta operasyon. Pençe Kaplan harekatlarıyla kaçacak yer bulamayan 12 PKK'lı, Avaşin-Basyan'da bulunan ve ‘girilmez' denilen mağarada 6 ay saklandı. Özel Kuvvetler, bu teröristleri sözde karargahlarında nokta operasyonla imha etti.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün "ele geçirilmesi imkansız" diye tanımladığı sözde doğu karargahına giren komandolar 12 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyonun ayrıntılarına TRT Haber ulaştı. Bu kapsamda mağara, Avaşin-Basyan bölgesi Dare Tepesi'nin güneyinde yer alıyordu. Pençe operasyonları ile kaçacak yer bulamayan teröristler bu mağarada 5-6 ay boyunca saklanarak saldırıları planladı. Çok sayıda girişi bulunan mağara Mehmetçik tarafından her koldan sabırla an be an izlendi. Uygun an gelince mağaranın en zayıf noktasından operasyon başladı. En ön cephede yer alan Özel Kuvvetler, mağaranın tüm girişlerini tuttu. Özel kuvvetler ile teröristler arasında çatışma çıktı ve 12 terörist etkisiz hale getirildi. Mehmetçik hiçbir zayiat vermeden en zorlu mağara operasyonlarından birini daha tamamlayarak bölgenin batı tarafına yöneldi.

AKIL VE SABIR OYUNU

Operasyonu değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar şunları kaydetti: "Mehmetçik, 3 taraftan patlayıcıları yerleştirme metoduyla sabırla mağarayı sürekli kontrol altında tuttu. Bunun sonucunda da bir akıl ve sabır oyunu oynadılar ve 12 tane azılı teröristi aldılar. Operasyon, PKK'nın propagandasının elinden alınması için ve diğer kadrolara örnek olması açısından son derece önemliydi."

Yapılan bütün harekatlarda ileriye doğru adım atıldığına vurgu yapan Ağar, gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla artık terör örgütünün yaşam ve kabiliyet alanının daraldığının altını çizdi. Ağar, "Kandil'e Hakurk'tan gidilir. Avaşin-Basyan da bir hattır ama Kandil'e komşu olan Hakurk'tur" dedi.