PKK kaçırdı HDP'li vekil teslim aldı

Nusaybin'de PKK'lılar 3 Anadolu Ajansı muhabirini 3 gün önce kaçırdı. Muhabirler dün öğlen serbest bırakıldı. Gazetecileri teröristlerden HDP Milletvekili Ali Atalan'ın teslim alması PKK-HDP bağlantısını bir kez daha kanıtladı.

AA'nın savaş muhabirliği eğitimi almış deneyimli personeli arasında bulunan muhabir Rauf Maltaş, foto muhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt, bir hafta önce Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde görevlendirildi. 

Makinelerine el konuldu

Gazeteciler, geçtiğimiz cuma günü hendeklerin kazıldığı barikatların kurulduğu bölgede çekim yaptıkları Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırıldı. "İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları" gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler, 2 gün boyunca teröristlerce tutuldu. 

HDP’li vekile verdiler

Olayın dün sabah saatlerinde duyulmasının ardından muhabirlerden iyi haber geldi. PKK'lı teröristlerce kaçırılan gazeteciler Nusaybin'de serbest bırakıldı. Teröristler, Anadolu Ajansı ekibini HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan ve ilçedeki gazetecilerin yanında bıraktı. Atalan'ın etkin rolü PKK-HDP arasındaki ilişkiyi bir kez daha sorgulattı.

Erdoğan ve Davutoğlu aradı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan kaçırılan üç muhabirle telefonda görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan ayrıca AA Genel Müdürü   Şenol Kazancı'yı arayarak geçmiş olsun dedi.  Başbakan Davutoğlu da AA muhabirleri ile telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de " Bu alçakça bir eylem. Gazetecileri hedef alarak terörün gerçek yüzünü örtbas etmeye  çalışıyorlar" dedi.