PKK eleman bulamadı Avrupa'ya yöneldi! Örgütün son durumunu itirafçı anlattı

Terörle kararlı mücadele, yerli ve milli teknolojiler örgütün kökünü kazıyor. İstanbul'da yakalanan bir terörist verdiği ifadede, İHA ve SİHA'ların örgütün kabusu olduğunu, eleman bulamadıkları için Avrupa'ya yöneldiklerini söyledi.

Akşam GAzetesi

TERÖR örgütü PKK, yapılan başarılı operasyonlarla iyice köşeye sıkıştı. İstanbul'da yürütülen terör soruşturmasında, Y.D. isimli terörist itirafçı oldu. Terörist, örgütün gençlik yapılanması YPS'ye eleman bulunamadığını belirtti. TRT Haber'de yer alan ayrıntılara göre örgütün Avrupa ülkeleri üzerinden yeni planlar kurduğu ortaya çıktı. Kampta eğitilen teröristler örgüte eleman bulmak için Avrupa'ya gidiyor. Teröristin iddiasına göre; örgüt deşifre olmayan teröristleri önce Kuzey Irak ve Suriye'de 3'er aylık eğitim kampına alıyor, ardından da Avrupa'ya göndererek 4'er kişilik YPS birimleri oluşturuyor.

İHA VE SİHA KABUS OLDU

Örgüt üyelerinin ayrıca kültürel etkinlik adı altında Avrupa ülkelerinde birkaç günlük organizasyonlar düzenledikleri de belirlendi. Bu organizasyonlarda örgüt propagandası yapılarak yeni eleman kazandırılmaya çalışıldığı ifade ediliyor. İtirafçı terörist ifadesinde, İHA ve SİHA'ların da örgütün kabusu olduğunu dile getirdi. PKK'nın SİHA operasyonlarına karşı sinyal kesici ve füze sistemleri geliştirmek istediğini ifade etti. Örgüte bu sebeple, ABD ve Avrupa ülkelerinden mühendis ve uzman personel geldiği öne sürülüyor.

SALDIRI PLANI ÇÖKTÜ

Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde terör örgütü PKK'nın hain planı çökertildi. El yapımı patlayıcı ile saldırı hazırlığında olan 3 terörist tutuklandı. Cerablus Yerel Güvenlik Teşkilatı, teröristlerin İdlib, Afrin, Azez'den temin edip Münbiç bölgesindeki terör örgütlerine kullanması için el yapımı patlayıcı desteği sağlayan 3 teröristi Cerablus-Kandura bölgesinde yakaladı. Ekiplerin yaptığı aramada, 29 el telsizi, 1 mobil araç telsizi, 28 batarya, 29 anten, 29 şarj cihazı, 1 seyyar role, 3 çubuk anten, deniz tipi telsiz anten, 4 bin 460 dolar, 100 lira ve 34 bin Suriye Lirası ele geçirildi.

TACİZ ATEŞİNE MİSLİYLE YANIT VERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, "Son bir haftada 67 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk, "Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1062'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 405'e ulaşmıştır. Operasyon bölgelerinde teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verilmektedir" dedi. Aktürk, hudut güvenliği hakkında da şu bilgileri verdi: "Hudutlarımızda alınan ilave ve etkin tedbirlerle bir hafta içinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 şahıs yakalanmıştır. Yakalananlardan 9'u FETÖ mensubu olmak üzere 13'ü terör örgütü üyesidir. 3 bin 76 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir." Öte yandan terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu belirten bakanlık kaynakları, "Örgüt bitme noktasına geldi, büyük darbe alıyor. Katılımlar çok azaldı" açıklamasını yaptı.