PKK elebaşı Duran Kalkan'ın yakın koruması operasyonla yakalandı! MİT ensesinden adam aldı

PKK elebaşının koruması yakalandı! MİT ensesinden adam aldı. Terör örgütü elebaşı Duran Kalkan'ın koruması ‘Mazlum Jir Agiri' kod adlı Emrah Adıgüzel ve bir kadın terörist, MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

HABER MERKEZİ

Terör örgütü PKK/KCK düzey sorumlularından Duran Kalkan'ın korumalığını yapan Mazlum Jir Agiri kod adlı Emrah Adıgüzel veSarina/Diljin kod Pervin Arslan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştirilen operasyonla Türkiye'ye getirildi.

Adıgüzel'in, örgüte 2012 yılında katıldığı, Kuzey Irak'ta Gare ve Hakurk alanlarında faaliyet yürüttüğü, Sincar bölgesinde örgütün sözde istihbarat sorumlusu olduğu, iki yıl boyunca da Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın korumalığını yaptığı belirtildi. Adıgüzel'in, 2020 yılında İran tarafında görevlendirildiği ve örgütün bölge sorumluları arasında yer aldığı öğrenildi.

Pervin Arslan'ın da 2014 yılında örgüte katıldığı, Kuzey Irak/Metina ve Suriye'nin kuzeyinde görevlendirildiği, örgütün saldırı/sabotaj/suikast birimlerinde yer aldığı belirtildi. Arslan'ın da 2019 yılında İran'daki örgüt kamplarına gönderildiği ve sözde 'tim komutanı' seviyesinde görev aldığı öğrenildi.

ÖRGÜTTEN GİZLİ AŞK

Edinilen bilgiye göre, iki militan İran'da birbirlerine özel yakınlık duydu ve örgütten gizli buluşmaya başladı. Bu buluşmalar da, örgüte yönelik yakın takibini sürdüren Türk istihbaratı tarafından öğrenildi. Ancak, ikilinin hangi ülkede yakalandığı açıklanmadı.

"PKK'NIN YATAKLARINA KADAR GİRDİK"

Operasyonu TRT Haber'e anlatan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar şunları kaydetti: "MİT, PKK'nın yatağına kadar girmiş, 2 teröristi almış getirmiş canlı canlı Türk bayrağının altına koymuş. Operasyon son derece riskli ve başardılar... Bunu şu anda yapabilen dünyada kaç tane istihbarat servisi var?"