PKK elebaşı da örgütün sonunu görmeye başladı! 'Kayıplarımız artıyor, katılım düşüyor'

TSK'nın operasyonlarıyla Irak'ın kuzeyinde köşeye sıkışan terör örgütünün elebaşı Karayılan ‘Her gün kaybediyoruz” derken, işgal ettikleri alanlarda tutunamadıklarını da itiraf etti.

Türkiye Pençe operasyonlarıyla, terör örgütü PKK’ya Kuzey ırak’ta hareket edecek alan bırakmadı. Ağır darbeler sonrası örgütün yayın organlarına konuşan elebaşlarından Murat Karayılan, son durumu “her gün kayıplar veriyoruz” sözleriyle itiraf etti. PKK yöneticisi, “2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilir” diyerek ormanları hedef gösterdi. Kürtleri “PKK’yı satmak”la itham eden terörist, katılımın düşmesini de “eskiden olduğu gibi arkadaşların dolaşıp herkesi örgütlemesini beklemeyin” sözleriyle itiraf etti.

İSTİHBARAT ÇOK GÜÇLÜ

Karayılan, Türkiye’nin başarılı operasyonları sonrasında Kürt halkının desteğini de kaybetmelerini “Türkiye’nin istihbarat stratejisinin” başarısına bağladı. Karayılan, “İstihbarat olmazsa bunların hiçbiri sonuç alamaz” iddiasında bulunarak, Türkiye’nin saha istihbaratının İHA’lardan elde ettiği istihbarattan daha güçlü olduğunu söyledi. Karayılan, TSK’nın kararlı operasyonları sonrasında dağılan örgüt yapısını “internet” üzerinden toparlama yoluna gittiklerini de söyledi. 

SOÇİ’DEN SONRA 998 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı 22 Ekim 2019’da varılan Soçi mutabakatından bugüne kadar Barış Pınarı bölgesinde 998 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

KOMANDO YÜRÜDÜ MÜ ÖNÜNDE DAĞLAR EĞİLİR

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kaplan Operasyonu, başarıyla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabı üzerinden operasyona ilişkin paylaşımında “Komando yürüdü mü önünde eğilir dağlar. Tarihte mührü vardır ondan bahseder çağlar” ifadelerini kullandı. Bakanlık ayrıca, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekatında 6 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.