PKK depremde 8 kez saldırdı

Milli Savunma Bakanı Akar, 6 Şubat'taki büyük depremlerin ardından terör örgütünün 8 kez taciz ve saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terör örgütü PKK tarafından 6 Şubat'tan itibaren 8 taciz ve saldırı oldu. Sessiz kalmamız söz konusu değil, gerekli karşılık verildi, 53 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay Serinyol'daki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Lojistik Destek Üssü'nde yapılan Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Güvenlik boyutu itibarıyla PKK, YPG terör örgütünün sınırlardan bu bir aylık süre zarfında Türkiye topraklarına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dönük saldırıları gerçekleşti mi" sorusu üzerine şöyle konuştu: "En son bu depremle birlikte maalesef bazı saldırılar da oldu. Mücadelemiz devam etti, orada bir saldırı oldu bu saldırıya karşı biz elimizden gelen karşılığı anında verdik. 6 Şubat'tan itibaren özetlemek gerekirse 8 taciz ve saldırı oldu."

53 TERÖRİST İMHA EDİLDİ

Bu saldırıların ilkinin birinci gün olduğuna işaret eden Akar, "Hakkımızı, hukukumuzu korumak, güvenliğimizi sağlamak bakımından gereken neyse yaptık, yapıyoruz. Bu dönemde de bu yapılan 8 taciz ve saldırıya karşı gerekli karşılık verildi ve 53 terörist etkisiz hale getirildi" diye konuştu.

TEK YÜREK OLUP MÜCADELE ETTİK

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük bir felakete neden olduğunu anımsatan Akar, felaketin ardından devlet kurumlarının ciddi şekilde vaziyet aldığını ve devlet-millete el ele tek yürek mücadele yürütmeye devam ettiğini söyledi. Akar, şöyle konuştu: "O gece saat 04.30 ila 05.00 arasında çok yoğun bir faaliyetimiz oldu. Süratle Sayın Cumhurbaşkanı'mızı aradık. Saat takriben 05.10 civarındaydı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız telefona hemen cevap verdiler. Kendilerine toplayabildiğimiz bilgileri arz ettik. Bütün birliklerimizin bu konuda sefer edilmesini uygun buldular. Sonra süreç başladı."