İmamoğlu'na çifte yalanlama! PKK dağa gönderiyor kardeşi İBB'ye giriyor

İBB'deki terör soruşturması hakkında İmamoğlu'na yanıt veren İçişleri Bakanı Soylu, ''Bu kişileri belediyeye almadım, diyemedi. Terör örgütü, dağa adam götürüyor, kardeşini belediyeye sokuyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkta düzenlenen "2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili konuşan Bakan Soylu, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü belirtti. Soylu, "Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha var. Yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Onları bulup adalete teslim edeceğiz. Sosyal medya dedikoduları üzerinden adım atmak doğru değil. Milletimiz emin olsun, araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir" diye konuştu.

40 KEZ ARAMA KAYDI VAR

Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında yaşanan telefon polemiğine de değindi. İmamoğlu ile 40 arama kaydının olduğunu belirten Bakan Soylu, 29 kez İmamoğlu'nun 11 kez kendisinin aradığını, bu aramaların 20'sinde karşılıklı görüşme olduğunu açıkladı.

İBB'YE SANDALYE Mİ ATAYIM?

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik terör soruşturması raporu hakkında konuşan Bakan Soylu şöyle devam etti: "Benden CHP Genel Merkezi'ne karşı beni ezdirme diyebilirsin, hemşeri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama yalan demen normal değildir. Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldın. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini belediyelerde işe sokuyor. Yaptığı açıklamalarda 'terör örgütüyle irtibatlıları almadım' demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var. Ben İBB'ye sandalye mi atacağım acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba? Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var."

İMAMOĞLU HAKİM VE SAVCILARI TEHDİT EDEMEZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör soruşturması hakkında, "Bakanın görev ihmalini resmi bir belgeyle kanıtlamış durumdayız. Takipçisi olup, hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı duyuruyorum" dedi. İmamoğlu'nun iddialarına tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hem yargı görevlerini etkilemeye teşebbüsün hem de yargı görevini yapanları tehdit etmenin suç olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Hiç kimse yargı görevini yapan kimseyi tehdit edemez. İmamoğlu da tehdit edemez, başkası da tehdit edemez. Tehdit eden karşısında her zaman hukuku bulur. İtirazı olan şikayet dilekçesini verir, HSK değerlendirir. Her gün binlerce iftira atıyorlar. Bizim işimiz yalancılara yalancısın demekle mi geçecek. Biz işimize bakarız. İBB Başkanı'nı da kendi işini yapmaya davet ediyorum. Yargıyla kavga edeceğine İstanbul'un sorunlarıyla ilgilensin."

TAŞERONLAR YASAYLA KADROYA GEÇİRİLDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2017-2018 döneminde İBB'nin şirketlerinde çalışan ve "taşeron yasası" ile kadroya geçirilen işçiler için "yeni bir işe alım, güvenlik-arşiv soruşturmaları yapılmamış" dedi. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu "İBB Başkanı yine yalana ve iftiraya sarıldı" diyerek cevap verdi. İmamoğlu'nun, dönemin İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın, 28 Eylül 2017-31 Aralık 2018 tarihleri arasında 30 bin kişiyi işe aldığını söylediğini belirten Göksu, bu işe alımların, 2017'de çıkan "taşeron yasası" ile gerçekleştirdiğini açıkladı. Öte yandan İBB Başkanlığı'na geçen Ekrem İmamoğlu döneminde ise İnsan Kaynakları Koordinatörü Öncü Özhan Öner'in talimatıyla, "arşiv soruşturmasına gerek olmadığı" gerekçesiyle, arşiv araştırması yapılması işlemleri ve süreçleri İBB şirketleri için iptal edilmişti

UYSAL DA YALANLADI

İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal, İmamoğlu'nun iddialarını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yalanladı. Uysal, söz konusu personel alımlarının taşeronlar için çıkarılan yasa kapsamında olduğunu belirterek şunları kaydetti: "İBB başkanlığı görevinde bulunduğum süre içerisinde 30 bin 798 kişinin işe alındığı iddiası gerçek dışıdır. İşe alım olarak lanse edilenler, kamuoyunda 'Taşeron Yasası' olarak bilinen 696 sayısı KHK çerçevesinde belediye iştiraklerinde zaten çalışmakta olanların taşerondan kadroya alımı uygulamasıdır. Görevim süreci içinde İstanbul halkına yasalara uygun biçimde hizmet edilmiştir."