Piyanistten davacı olan ünlü mimara çifte şok! Ruh hastası sözü hakaret sayılmadı

Funda Arkas, Instagram'daki tatil fotoğrafının altına ‘ruh hastası' ve ‘şizofren' yazan Ece Dağıstan'a hem ceza hem de tazminat davası açtı. Piyanist, haksız tahrikle ağır eleştiri yaptığını söyledi. Mahkeme, davalık sözlerin hakaret içermediğine hükmetti.

Neslihan KESKİN

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas'ın eşi ünlü mimar Funda Arkas, 2018'de arkadaşlarıyla tatile gitti. Gruptaki Tolga A., Arkas'la çektirdikleri fotoğrafı Instagram'dan paylaşıp, "Cezalandırıldığımız tatil bu mu, efsane" şeklinde yorum yaptı. İddiaya göre piyanist Ece Dağıstan da Funda Arkas'ı etiketleyerek yorumun altına şu ifadeleri yazdı: "Ruh hastası, şizofren, kalpsiz birine verilecek ceza yoktur, ona acınır sadece... '@fundaarcs cahil hainliğidir bu cümleler, şimdi sen biraz halka seslen bakalım, insan eleştir, ders ver. Ama Türkçen için birinden yardım, ruh sağlığın için de bir doktordan yardım al."

'BABAMIZ ÖLDÜ, NİSPET YAPTI'

Funda Arkas, onur, şeref ve saygınlığının zedelendiği iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde de 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ece Dağıstan, savunmasında Arkas'la ablası Ceyda Dağıstan'ın yakın arkadaş olduğunu söyledi. Babasını kaybettikten sonra ablasının ciddi sağlık sıkıntıları yaşadığı belirten piyanist, Arkas'ın cenazeden 2 gün sonra tatile gidip şampanya kadehleriyle sürekli fotoğraflar paylaşmısını haksız tahrik altında ağır şekilde eleştirdiğini dile getirdi. Dağıstan'ın avukatı, sarf ettiği ifadelerin hakaret değil, duyarsızlığına yönelik tepki olarak kabul edilmesini istedi. Mahkeme, 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapsi istenen Dağıstan hakkında beraat kararı verdi. Gerekçe olarak söz konusu ifadelerin hakaret niteliğinde olmadığı gösterildi.

Ünlü piyanist Fazıl Say'la 3 yıl evli kalan Ece Dağıstan (sağda), 3 hafta önce boşanmıştı.

500 BİN TL'LİK TAZMİNAT TALEBİNE DE RET

Funda Arkas'ı haksız bulan aynı mahkeme, gerekçesini sonra açıklamak üzere 500 bin liralık tazminat talebini de reddetti.