PItbull dehşetine 70 bin TL'lik dava

Maçka Demokrasi Parkı'na gezmeye giden Akyıldız çiftinin 8 yaşındaki oğlu K.A.'ya pitbull saldırdı; çocuk bacağından yaralandı. Para cezasına çarptırılan köpeğin sahibinden ikinci kez davacı olan aile, 70 bin 500 TL tazminat istedi.

NESLİHAN KESKİN

İstanbul'da yaşayan Akyıldız Ailesi, yakınları ve çocuklarından oluşan kalabalık bir arkadaş gurubuyla güzel bir gün geçirmek için Şişli'deki Maçka Demokrasi Parkı'na gitti. Sema ve Şenol Akyıldız çiftinin oğlu K.A.'ya (8) parkta Onur Görgülü'ye ait pitbull saldırdı. Köpeğin bacağından ısırdığı çocuğun yardımına babası koştu.

AŞI KARTI BAŞKA KÖPEĞİN

Taksiyle kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan K.A.'ya kuduz aşısı yapıldı. Doktorların talebi üzerine Onur Görgülü'nün 3 saat sonra gönderildiği aşı kartının çocuğu ısıran pitbull'un değil, başka bir köpeğe ait olduğu tespit edildi. Savcılığa ifade veren köpek sahibinin yasaklı ve tehlikeli ırk kapsamındaki pitbull'a yasal zorunluluğa rağmen çip taktırmadığı da ortaya çıktı. Akyıldız Ailesi, 'hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması' suçundan adli para cezasına çarptırılan Görgülü'ye bir dava daha açtı; 70 bin lira manevi, 500 lira da maddi tazminat talep etti.

TASMASI VE AĞIZLIĞI YOKTU

Onur Görgülü'nün köpeğe neden tasma ve ağızlık takmadığı sorusuna, "Pitbull kırması yavru bir köpek. Tam o anda yemek yediği için takmadık" yanıtını verdiği öğrenildi.

K.A.'nın bacağında derin diş izleri olduğu görüldü.

'SANDALYESİNDEN BİLE KALKMADI'

Aile yaralı çocuğu hastaneye götürmek için taksi ararken köpek sahibi Görgülü'nün sandalyesinden bile kalkmadığı öne sürüldü. Ailenin avukatı Tuğçe Akgül dilekçesinde, "Çocuk aylarca kâbus gördü, psikologdan yardım aldı. Köpek sahibi ise bir kez bile aileyi arayıp geçmiş olsun bile dememiştir" ifadesini kullandı.