Pişmiş dönere çiğ tavuk taktılar... Fenomen işletmeye 42 bin TL ceza

Adana'da fenomen bir gece dönercisi, çiğ tavuğun üzerine pişmiş tavuk taktı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, dönerciye 42 bin 76 TL para cezası uyguladı.

SONER KAN

Adana Yüreğir'de Salih Gülağacı adlı fenomen bir gece dönercisinin işlettiği mekanda, işçiler çiğ tavuğun üzerine pişmiş tavuk taktı. O anlara tanık olan bir vatandaş, yaşananları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, görüntüler üzerine harekete geçip, Salih Gülağacı'na halk sağlığını tehlikeye atmaktan, 42 bin 76 lira idari para cezası uyguladı. Olay ise akıllara 1 Nisan'da Kocaeli'de yaşanan zehirlenmeleri getirdi. Körfez'de bulunan bir tavuk dönercisinden döner yiyen 648 kişi zehirlenmişti. 2 kişi ise yoğun bakıma alınmıştı. İşletme yetkilisi olduğu belirlenen 2 kişi de tutuklanmıştı.

Fenomen dönercinin çiğ tavuk takma anlarını bir vatandaş, cep telefonu kamerasıyla kayda aldı.

AKŞAM 5 Nisan'da Kocaeli'de tavuk dönerden zehirlenen 648 kişiyi gündeme getirmişti.

KİTLESEL ZEHİRLENME DİYORUZ

Dönerden zehirlenmelerin artmasının ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Necip Arıcı, pişmiş tavuğun üzerine çiğ tavuk takılmasının zehirlenme nedeni olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bu tarz durumları kitlesel zehirlenme olarak adlandırıyoruz. Pişmiş tavuğun üzerine çiğ tavuk takıldığı için ve bu tavukların soğuk zinciri bozulduğu, bakteri ürettiği için enfeksiyonlar kaçınılmaz hale geliyor. Ürünleri tükettikten 1-2 saat sonra bulantı, kusma ve devamında yemek yemesi azalıyorsa bu besin zehirlenmesi olabileceğini gösterir. Erken teşhis edilmezse de ölümcül bir tabloyla karşı karşıya kalabiliriz."