Pınar Gültekin'in katiline ‘haksız tahrik indirimi'ne sert tepki! ''En ağır ceza için istinafa götüreceğiz''

Aile Bakanlığı karara itiraz edecek! ''En ağır ceza için istinafa taşıyacağız'' Pınar Gültekin'i diri diri varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'ya ‘haksız tahrik indirimi'yle 23 yıl ceza verilmesine tepki yağdı. Aile Bakanı Derya Yanık, “Bu kararı kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Muğla'da iki yıl önce üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren sanık Cemal Metin Avcı'nın 14,5 yılda cezaevinden çıkmasının önünü açan karar büyük tepki çekti.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK: "Pınar Gültekin'i canavarca katleden sanık hakkında verilen cezaya indirim uygulanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. En başından itibaren müdahil olup yakından takip etmekte olduğumuz davada, tasarlayarak ve kasten Pınar Gültekin'i genç yaşında hayattan ve sevdiklerinden koparan bu kişinin, indirim olmaksızın en ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz. Kamu vicdanını ve adalete olan güveni zedeleyici bu karara itiraz etmek, hepimiz için bir vatandaşlık hakkıdır."

HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: "Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır. Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz."

GEREKİRSE İDAM TARTIŞILMALI

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: "Şiddeti durdurmak maksadıyla hem güvenlik önlemleri hem de cezai müeyyideler derinliğine ve genişliğine artırılarak hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Mahkemeler, cinayet davalarında süratle karar vermeli, iyi hal indirimi, akli denge sorunu veya bir başka sebeple canilerin ceza indirimiyle taltif edilmelerine imkan tanınmamalıdır. Çocuk istismarı, kadın cinayetleri, tecavüz suçlarında caydırıcı, kalıcı ve kapsayıcı sonuçlar alabilmek için gerekiyorsa idam cezası bile tartışmaya açılmalıdır."

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: "Haksız tahrik indirimini hangi vicdan kabul eder'' sorusunu sorarak tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Kadınların susmaması lazım. Kadınlara yapılan bütün haksızlıkların karşısında birlikte olmak zorundayız.''