Pınar Gültekin kararına isyan etti! Özgecan Aslan'ın annesi böyle konuştu: Evladını kaybetmiş bir anne olarak vicdanım sızladı

2015 yılında katledilen Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, Pınar Gültekin kararına isyan etti: “Gencecik bir kız öldü, böyle bir karar nasıl verilir? Cezaevinden çıkıp aramızda dolaşacak.”

SONER KAN

Muğla'da üniversiteli Pınar Gültekin'i diri diri varile koyup yakan Cemal Metin Avcı 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada 'haksız tahrik indirimi'yle 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mersin'in Tarsus ilçesinde 2015 yılında Ahmet Suphi Altındöken tarafından Pınar Gültekin gibi vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan kararı AKŞAM'a değerlendirdi.

ÇIKINCA NE OLACAK

Songül Aslan, "Bu kararı uygun bulmadım. Masum bir kız toprakta yatarken, o cezaevinde bir süre yatıp çıkacak. Cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olmalıydı. Cezaevinde yatıp çıkacak; çıktığında da aramızda dolaşacak, başka kadınlara saldıracak. Ben onlara 'insan' diyemeyeceğim. Bu tür canilerin bu dünyada yaşamaması lazım bence" dedi.

NASIL İNDİRİM OLUR

Aslan, Cemal Metin Avcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının, 'haksız tahrik indirimi' uygulayarak 23 yıla indirilmesiyle ilgili olarak da, "Bunun hiçbir indirimi olamaz; olamaz. Çünkü bir insanın elinden canını aldılar. O hakim, nasıl böylesi bir karar verebilir bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Bu kararı ve kararı veren hakimleri sorgulamak lazım. Gencecik bir kız çocuğu öldürülüyor ve hakim de buna onay veriyor" yorumunu yaptı.

Songül Aslan, açıklamasını da şöyle sürdürdü: "Bu karar, bir anne olarak benim de vicdanımı sızlattı. Ben, bu yaşıma gelmiş, 'evlat acısı' yaşamış bir anne olarak, o anneyi düşünemiyorum bile. 'Bütün kadınları yaşatın' diyoruz. Bu olaylar olmasın, artık bitsin istiyoruz. Bu sorunu kim, nasıl çözecek bilmiyorum ama Allah bizlere yardım etsin. Allah'tan başka yardım isteyeceğimiz kimse de yok."

CANİ ÖMÜR BOYU CEZAEVİNDE KALMALI

Ankara'da, 2018'de bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybeden Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ağabeyi Şenol Çet de, Pınar Gültekin'in katiline verilen 23 yıl hapis cezasına tepki gösterdi. Şenol Çet, "Kızlarımızı ölümüne neden olan caniler birer birer dışarı çıkmaya hazırlanıyor. Adalet bu değil. Canice öldürülen Pınar'ın katili 23 yıl ceza ne demektir? Bu nasıl vicdandır? Genç kızlar vahşice öldürülsün, ceza indirimi yapılsın. Bu canilerin ömür boyu cezaevinde kalması gerekiyor. Devlet büyüklerimizden destek istiyoruz, yasalar düzeltilsin. Pınar Gültekin'in ailesinin yanında olacağız' dedi.

AVUKAT: 'BIÇAK DA YOK, ŞANTAJA DAİR DELİL DE'

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanık Cemal Metin Avcı'nın mahkemede "Beni sarhoş etti. Hemcinslerimle videomu çekti. Şantajla menfaat talep etti. O yüzden öldürdüm. Eve gittik, konuşuyorduk. O esnada çantasından bir bıçak çıkardı. Bıçak çekmeseydi öldürmeyecektim" dediğini hatırlattı.

DOSYADA NEDEN YOK

Epözdemir, "Fakat dosyada bir bıçak yok. Yaralanma bıçak yaralanması değil. Adli tıp raporuyla da sabit. Raporu tanzim eden doktor mahkemede 'Bu bir bıçak yarası değil, abrazyon yani sıyrıktır' dedi. Didik didik edildi ama Pınar'ın telefonunda bu caninin iddia ettiği gibi ne şantaj amaçlı bir mesaj ne de video bulundu. Madem bir video var neden dosyada yok?" diye sordu.