Peribacalarının arasında en özel mutluluk

Özel gereksinimli bireyler için kurulan Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği, hem 1200'den fazla çocuğun hem de ailelerinin hayatını değiştirdi.

2016'da Göreme'de faaliyete başlayan Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER), sadece bölgedeki değil Türkiye'nin dört bir yanındaki özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin umudu oldu. Dernek, peribacalarının arasında 17 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve geçtiğimiz günlerde resmi açılışı yapılan 'Little Prince Academy' ile bin 200'den fazla çocuğun hayatına dokundu.

OĞLU HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Aşçılık ve mutfak sanatları, müzik, tiyatro, açıkhava sineması, tarım gibi 16 farklı atölyeye sahip akademi, yurtdışından da başvuran gönüllüler sayesinde bugüne kadar 7 bin 500 aktiviteye imza attı. Derneğin kurucusu iş insanı Hasan Kalcı, 2011'de 5'inci çocuğunun Down Sendromlu doğmasının ardından hayata bakışının tamamen değiştiğini belirterek, "Yıllarca yurtiçinde ve yurtdışında özel bireyler için neler yapabileceğimi araştırdım ve ortaya bu proje çıktı" dedi.

KEYDER'de çocuklar çeşitli etkinliklerle eğlenceli vakit geçiriyor.

ÇOCUKLARINI KEŞFEDİYORLAR

Sadece Kapadokya bölgesindeki ailelerin değil, pek çok şehirden hatta yurtdışından özel gereksinimli çocukları ağırladıklarını belirten Kalcı, "Kâr amacı gütmeyen, tamamen ücretsiz bu proje gönüllülük esasına göre yürütülüyor. Faaliyetlere destek verenler de gönüllülerimiz. Çocuklarını keşfetmek isteyen tüm aileleri KEYDER'e bekliyoruz" diye konuştu.

ÖRNEK PROJE KAMU SPOTU OLACAK

Little Prince Academy'nin resmi açılışı kendisi de özel gereksinimli çocuk sahibi olan şarkıcı Özgün'ün konser verdiği coşkulu bir etkinlikle yapıldı. Akademide eğitim gören çocukların da sahne aldığı etkinliğe katılan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Örnek projenin kamu spotuna dönüşmesi için tüm desteği vereceğiz" dedi.