Peres toprağa verildi 

One Minute krizinin mimarı, İsrail'in bir dönem en şahin isimlerinden eski Cumhurbaşkanı Peres toprağa verildi. Cenazeye Filistin lideri Abbas da katıldı.

İsrail’in önceki gün 93 yaşındayken hayatını kaybeden Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenazesi, Herzl Dağı'nda düzenlenen resmi törenle toprağa verildi. Türkiye'yi Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nun temsil ettiği törene katılan liderler arasında ABD Başkanı Barak Obama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair da yer aldı. 

Filistin’in "Çiçek Abbas"ı

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres için taziye mesajı ve işgal altındaki Kudüs’te düzenlenen cenaze törenine katılması Filistinlilerden büyük tepkilere neden oldu.  Abbas’ın Peres’in katıldığı cenaze töreninde gözyaşları dökmesi ise tartışmaları alevlendirdi. Binlerce Filistinli, sosyal medya üzerinden Abbas’a “Celladın cenaze töreninde sahte gözyaşları döktü. Masumların öldürülmesini ne çabuk unuttun” diyerek öfke kustu. Abbas, 2009 yılında da, dönemin Güney Kıbrıs’ lideri Dimitris Hristofyas’ı ziyareti sırasında “Rum tezlerini destekliyoruz” açıklamasıyla skandala imza atmıştı.