Perde gerisindeki aktörlere dikkati çekti: Bölgeye saldırmak Ermenistan'ın çapı değil

'Tovuz'un Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan üçgeninde bulunan, kritik yolların geçtiği önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Türkiye-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Vakfı (TADİV) Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, ''Bu bölgeye saldırmak Ermenistan'ın çapı değil. Resme farklı bakmak gerek” dedi.

Ermenistan’ın, Azerbaycan’a yönelik provokasyonu ile igili önemli açıklamalarda bulunan Türkiye-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Vakfı (TADİV) Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Ermenistan'ın Tovuz bölgesindeki tek hedefinin Azerbaycan olmadığını belirtti. Türkiye’nin de Güney Kafkasya üzerinden sıkıştırılmak istendiğini belirten Attar, siyasi ve ekonomik olarak çöküntü yaşayan Ermenistan’ın tek başına böyle bir saldırıda bulunamayacağını, perde gerisindeki aktörlere dikkati çekti.

"TOVUZ'A SALDIRMAK ERMENİSTAN'IN ÇAPI DEĞİL"

Türkiye-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Vakfı (TADİV) Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Tovuz’un Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan üçgeninde bulunan, kritik yolların geçtiği önemli bir bölge olduğunu vurgulayarak, “Tovuz’a saldırmak Ermenistan’ın çapı değil. Resme farklı bakmak gerek” dedi. Yeni Şafak'ta yer alan haberde Türkiye’nin son yıllarda başta Orta Doğu olmak üzere, Libya ve sınır ötesinde yaptığı operasyonlara dikkati çeken Attar, “Son dönemde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü başarılı operasyonlar ve politikalardan kimlerin rahatsız olduğuna bakmak gerek. Türkiye Libya’da kurulmuş ve neredeyse bitti denilen bu oyunu bozmuştur. Bugünkü olaylara oradan bakmak gerekiyor” dedi.

"BUNA ZEMİN HAZIRLAYAN DEVLETLERİN VARLIĞINI GÖZARDI EDEMEYİZ"

Türkiye’nin Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’deki sözde hakim güçlerin oyununu bozmasıyla Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Tovuz kentine saldırmasının manidar olduğunu belirten Attar, “Ermenistan’ın ekonomik krizle boğuşurken, COVİD-19 dönemindeki içler acısı durumu ortadayken, sınırlarımızı ihlal ederek vatandaşlarımızın yaşadığı evlerin olduğu, tarlaların olduğu yerleri hedef alması Güney Kafkasya’ya yönelik uygulanmaya çalışılan planı da ortaya koymakta. Sadece Orta Doğu ve Doğu Akdeniz değil Güney Kafkasya’ya yönelik plan ve program kuranların, uzakta olan ama çatışmayı yakından izleyen ve buna zemin hazırlayan devletlerin varlığını da gözardı edemeyiz” diye konuştu.