Pensilvanya ile dişçide konuştu

İçişleri Bakanı Soylu, ‘telefonlarımız dinleniyor' diyen Kılıçdaroğlu'na “Devlet dinleseydi, dişçide Pensilvanya'yla yaptığın konuşmayı kaydederdi” cevabı verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gece ahaber'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun 'telefonlarımız dinleniyor' iddiasını hatırlatarak, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'nu T.C. Devleti dinleseydi, Pensilvanya'yla konuştuğunu kaydederdi. 'Böyle bir şey yok' desin. Pensilva'yla bir diş muayenesinde 'Yurtta barış, dünyada barış' sözünü konuşmadık desin, "Diş muayenesine gitmedim" desin. Karşımızda siyaset tanımına sığdıramadığımız ve bu ülkenin değerleriyle örtüştüremediğimiz bir kimlik var. 'Siz bizi dinliyorsunuz' diyor. Sizi 2007'de FETÖ dinlemiş. Namuslu biri çıkar, FETÖ'nün dinlemesiyle ilgili suç duyurusunda bulunur."

'O DİŞÇİ BU DİŞÇİ Mİ?'

Soylu'nun açıklamaları sonrası o dişçi merak konusu oldu. 24 TV, FETÖ'cü Enes Kanter ve firari savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın balkonunda poz verdiği İstanbul Çengelköy'deki diş kliniğini haberleştirerek, "O dişçi bu dişçi mi?" diye sordu.

Haberde, kliniğin sahibi Ali İlker Baştan'ın 25 kez ABD'ye uçtuğu, müşterilerinden 20'sinde ByLock çıktığı ve 'terör örgütü üyeliği'nden 7.5 yıl hapis cezası aldığına dikkat çekildi.

HDP'LİYE TOZ KONDURMADI

HDP'li Semra Güzel'in, öldürülen PKK'lı Volkan Bora'nın sözlüsü olduğunun tespit edilmesi ve 2017'de dağda çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıkması Kılıçdaroğlu'na soruldu. Kılıçdaroğlu, fotoğrafların çözüm sürecinde çekildiğini öne sürdü, "Bu fotoğrafın muhatabı Erdoğan'dır" dedi. Oysaki çözüm süreci 2013'te başlayıp 2015'te sona ermişti.

PKK'LIYA İLAÇ YAZAN HEMŞİREYE 10 YIL

Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Bora'ya ilaç sağladığı öne sürülen eski hemşire Süreyya R.Ç. hakkında 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede ilaçların Şanlıurfa'da bir aile sağlığı merkezinden yazıldığı belirlenerek Süreyya R.Ç.'nin gözaltına alındığı ifade edildi. Süreyya R.Ç. ifadesinde "HDP'li Semra Güzel ile Şanlıurfa'da üniversite öğrencisiyken tanıştık. Kendisi hem uzaktan akrabam hem de hemşerimdir" dedi.