Pençe Kaplan tüm hızıyla sürüyor! Ara-bul-yok et

Mehmetçik, Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesini karış karış tarıyor. Sıcak çatışmanın da yaşandığı bölgede, gıda ve mühimmat deposu olarak kullanılan mağaralar imha ediliyor.

Son dönemde Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırıları artırarak hudutların ve halkın güvenliğini tehdit eden terör örgütü PKK’ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu devam ediyor. Zor arazi koşullarına rağmen Mehmetçik, örgütün bölgede tuzakladığı mayın ve EYP’leri etkisiz hale getirmeye, silah, mühimmatları imha etmeyi sürdürüyor.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MSB tarafından yapılan paylaşımda, “Kahraman komandolarımız teröristlerin ininde. Ara-bul-yok et parolasıyla operasyonu sürdürüyor” ifadeleri kullanıldı. Dün çıkan çatışmada ise 3 teröristin öldürüldüğü açıklandı. 

AKAR VE KOMUTANLAR SINIR HATTINDA 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, Pençe-Kaplan Operasyonu’nun sevk ve idare edildiği sınır hattındaki harekat merkezinde başarıyla devam eden harekatı takip ediyor.

YPG/PKK 8 SMO ASKERİNİ ŞEHİT ETTİ 

YPG/PKK’lı teröristler, Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim 2019’da varılan mutabakat gereği boşaltmaları gereken Tel Rıfat ilçesinden Afrin’deki Suriye Milli Ordusu (SMO) mevzilerine yönelik sızma girişimi düzenledi. Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan Afrin’in Basuta bölgesinde ağır silahlarla yaşanan çatışmalarda 8 SMO askeri şehit oldu. Terör örgütü, Afrin ve Azez’de Suriye SMO’yu ve kontrolündeki sivil yerleşimleri sık sık hedef alıyor. 

K.IRAK’TAN ACI HABER 

TSK’nın Kuzey Irak’taki terör yuvalarına düzenlediği Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerin açtığı ateşte Uzman Onbaşı Ömer Kahya şehit oldu. 23 yaşındaki şehit için Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi ve kuvvet komutanları da katıldı. Törenin ardından naaşı memleketi Kahramanmaraş’a gönderilen Kahya, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Şehit Kahya için Şırnak’ta düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Akar da katıldı.