Pazarlığı kabul edilmeyince Kılıçdaroğlu'na yanaştı... ''Özdağ bakanlık istedi anında reddedildi''

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, özel bir kanalda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Başkan Erdoğan, yedili koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede bakanlık istediğini açıkladı. Başkan Erdoğan, siyasetlerinin pazarlık değil ilke siyaseti olduğunu vurgulayarak Özdağ'ın teklifinin anında reddedildiğini belirtti.

Mültecilere ve yabancılara karşı olan radikal eylem ve söylemleri ile tanınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı pazarlık siyaseti Başkan Erdoğan tarafından ortaya çıkarıldı.

Başkan Erdoğan, katıldığı canlı yayında, Özdağ'ın Numan Kurtulmuş'a bakanlık isteğini ilettiğini söyledi. Başkan Erdoğan, siyasetlerinde pazarlığa yer olmadığını belirterek teklifin anında reddedildiğini dile getirdi.

Numan Kurtulmuş ile Ümit Özdağ görüşmesine ilişkin soruya Başkan Erdoğan, ''Bu akşam Numan Bey, Özdağ'ın Bakanlık istediğini açıkladı. Numan Bey'e de AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa kabul edebilirim diye teklifi, talebi olmuş. 'Numan Bey de kendisine Cumhurbaşkanımız bu tür taleplere kapalıdır' demiş'' sözlerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, ÖZDAĞ'A 3 BAKANLIK VADETMİŞ

Başkan Erdoğan, yedili koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'a 3 bakanlık teklif ettiğini ifade etti. Başkan Erdoğan, Özdağ'ın Numan Kurtulmuş ile olan görüşmesinde Kılıçdaroğlu tarafından kendisine 3 bakanlık teklif edildiğini itiraf ettiğini vurguladı.