Paşinyan'dan Su-30 itirafı: “Rusya'dan uçak aldık ama füze alamadık”

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Karabağ savaşından önce Rusya'dan Su-30SM savaş uçağı aldıklarını, ancak bu uçaklardan atılacak füzeleri satın alamadıklarını söyledi.

Aksam.com.tr

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Aragatsotn bölgesi sakinleriyle yaptığı toplantıda "Evet, savaştan önce Su-30'ları satın aldık fakat füzelerini alabilecek kadar zamanımız yoktu." dedi.

Aksam.com.tr'nin Sputniknews'ten aktardığı habere göre, eski Ermenistan Genelkurmay Başkanı Movses Hakobyan, kasım ayında yaptığı açıklamada, "Rusya'nın, uçaklarda yer alan füzelerin satışını yasaklaması nedeniyle uçaklarımız füzesiz olarak hareket etti." açıklamasında bulunmuştu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Su-30SM uçaklarının teslimatının gerçekleşmesinin ardından bir video paylaşarak, "Bu yılki en önemli kazanımımız." demişti. Uçakların alınıp füzelerinin alınamamış olması, Ermeni yetkililer tarafından bu güne dek dile getirilmemişti.

İSKENDER FÜZELERİ İÇİN "PATLAMIYOR" DEMİŞTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ'daki Ermeni işgalinin Azerbaycan ordusu tarafından sona erdirilmesinin ardından kendisine yönelik askerî strateji eleştirilerini "Rusya'dan aldığımız İskender füzeleri patlamıyor." diye yanıtlamıştı.

Rusya'dan gelen üst düzey tepkilerin ardından yeni bir açıklama yapan Paşinyan, danışmanları tarafından İskender füzeleri hakkında yanlış bilgilendirildiğini belirterek Rusya ile askerî ve ekonomik iş birliğine verdikleri önemi dile getirmişti.