‘Pasaport kuyruğu' haberine yalanlama

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Gazetesi'nin vatandaşların pasaport almak için kuyruğa girdiklerini iddia ettiği haberini yalanlayarak vatandaşlara, ciddiyetten uzak haberlere itibar etmeme çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi, vatandaşların pasaport almak için kuyruğa girdiklerini iddia etti. Gazetenin haberinde çip krizinin sürdüğü belirtilerek "Başvuru süresi uzayınca pasaport almak isteyenler, başkentteki basım merkezine gidip sabah 5'te sıraya girmeye başladı. Yurttaş, pasaport için ödediği paranın iki katını aşan yol giderleri ve zaman kaybından şikayetçi" denildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Gazetesi'nin haberini yalanlayarak "2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport talepleri aynı gün içerisinde basılarak PTT'ye teslim edilmekte, PTT tarafından ülkemizin en uzak noktasındaki vatandaşımıza en geç 3 gün içerisinde ulaştırılmaktadır" denildi. Vatandaşlara, ciddiyetten uzak haberlere itibar etmeme çağrısı yapıldı. Daha önce Halk TV ve Karar Gazetesi'nin de benzer haberlere imza attığını hatırlatan açıklama şöyle devam etti: "Sorumlu gazetecilik anlayışından uzak, maksatlı ve dezenformasyon içerikli bu haberlerin asıl amacı; kamuoyunda olumsuz algı oluşturarak kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişini hedef almaktır. Tekraren ifade etmek isteriz ki ciddiyetten uzak bu tür haberlere vatandaşlarımız itibar etmemelidir."

ABD: VİZE BEKLEME SÜRESİ HER YERDE AYNI

ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Julie Eadeh, Türkiye'den vize talepleri ve randevu sürelerine ilişkin, "Diğer ülkelerde hizmet veren ABD büyükelçiliklerindeki vize bekleme süreleriyle benzerlik göstermektedir" dedi. Türkiye'den giden ziyaretçileri memnuniyetle karşıladıklarını ve Türkiye'den ABD'ye yönelik yolcu sayısının her yıl artış göstermesinden mutluluk duyduklarını ifade eden Eadeh, "Artan vize taleplerini karşılamak için yoğun bir çalışma içindeyiz. ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Misyonu, esasen bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla vize işlemi yürütmektedir. Türkiye'den Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik seyahat talebini karşılamak amacıyla yenilikçi yollar aramaya devam edeceğiz. Lütfen güncel bilgilerden haberdar olmak için sosyal medya hesabımızı izlemeye devam edin" dedi.