Partilerden birlik mesajı... Sıcak tartışmalara bayram molası

Seçim döneminde partiler arasında yükselen tansiyon yerini sıcak bayramlaşmaya bıraktı. Bayramın ikinci günü gerçekleşen bayramlaşma ziyaretlerinde, seçimler, ekonomi ve Gazze meseleleri ele alındı. Siyasilerin verdiği birlik mesajları dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü, Ankara'nın bir geleneği olan siyasi parti bayramlaşmalarına sahne oldu. AK Parti 8, CHP 15, MHP 4, İYİ Parti 10, DEM ise 4 parti ile bayramlaştı. Günün ilk bayramlaşması CHP Genel Merkezi'nde AK Parti ile CHP arasında gerçekleşti. AK Parti heyetine AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert, CHP'ye ise Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka eşlik etti.

KUTUPLAŞMAYI BIRAKALIM

Bayramlaşmada ilk başlık ekonomi oldu. AK Partili Sert, sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, "Bu noktada halkın tabanının sıkıntılarını görüp çözüm getirmemiz gerekiyor. Şartlar neyi gerektiriyorsa bunları yapıp rahat ettirmek zorundayız. İktidarıyla ve muhalefetiyle sırt sırta, omuz omuza ancak başarabiliriz" dedi. Yerel seçim sonuçlarına da değinen Sert, "Ciddi bir başarınız oldu. Tebrik ediyoruz. Kutuplaşmayı bırakıp, göz göze kalp kalbe gelmemiz gerekiyor" mesajını verdi.

KISITLAMA KARARI DOĞRU

CHP ise hükümetin İsrail'e ihracat kısıtlaması adımına destek verdi. İsrail'le 7 Ekim'den bu yana 2 milyar doların üzerinde ticaret hacmi olduğunu savunan Nazlıaka, bu kararın geç alınmış ama doğru bir karar olduğunu ifade etti. Nazlıaka, İsrail'e yönelik alınan tedbirleri olumlu karşıladıklarını belirterek, "Nasıl uygulanacağını takip edeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur başkanlığındaki heyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir başkanlığındaki heyetle, AK Parti Genel Merkezi'nde bayramlaştı.

SONUÇLAR HAYIRLI OLSUN

AK Parti Genel Merkezi'ndeki bayramlaşmada ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ev sahipliği yaptı. Seçim sürecinin geçirildiğini hatırlatan Uygur, "Millet iradesi sandığa tecelli etti. Biz seçimimizin de, seçim sonuçlarımızın da ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ile bayramlaşan Belgin Uygur, "Gazze davasına en çok sahip çıkan ülkelerden biriyiz, liderlerden birine sahibiz" dedi. Demir ise "Dünyadaki tüm ülkeler tarafından mazlum insanların öldürülmesinin engellenmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti heyetinin ikinci misafiri ise MHP heyeti oldu. MHP heyetine Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz başkanlık etti. AK Parti Genel Merkezi, Ramazan Bayramı dolayısıyla İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, BBP, DSP ve Vatan Partisi heyetlerini de ağırladı. CHP ise sırasıyla AK Parti, DSP, Vatan Partisi, DEM Parti, İYİ Parti, BBP, DP ve MHP ile bayramlaştı.