Parkta kurban kesene 4 bin 810 lira ceza

Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban satan ve ya kesenlere 4 bin 810 lira para cezası uygulanacak.

Yaklaşan kurban bayramıyla birlikte kurbanlık hazırlıkları başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2024 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de dün yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban satan ve ya kesenlere Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince 4 bin 810 lira para cezası uygulanacak. Geçen yıl ceza miktarı 3 bin 36 lira seviyesindeydi. Kurban kesimi sırasında gerekli yasaklara uymayanlar ile kurban atıklarını toprağa vermeyen tesislere önlem almayanlara ise Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari para cezaları uygulanacak. Toplu kesimler için 464 bin 585 TL, konutlarda ise 11 bin 540 TL ceza kesilecek. Hayvanların kesimi sırasında kurallara uymayanlara hayvan başına 10 bin 101 TL ceza verilecek.

KASAP EĞİTİMİ VERİLECEK

Diyanet'in Kurban Bayramı'yla ilgili aldığı diğer önlemler şöyle sıralandı:

Kurban kesimi sırasında yoğunluğu önlemek için randevu sistemi uygulanacak.

Kurban satış yerleri, İstanbul'da Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce (1 Haziran'dan itibaren), diğer illerde ise Kurban *Bayramı'ndan 1 ay önce hazır hale getirilecek.

Halk eğitim merkezlerinde 20 saatlik 'Kurban Kesim Elemanı' yetiştirme ve geliştirme kursu düzenlenecek.

İl ve ilçelerde Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak. Komisyon tarafından, kesim yerlerinin genel sağlık şartlarına uygun olup olmadığı denetlenecek.