Paris yönetimiyle YPG aşkında DEAŞ krizi 

Terör örgütü YPG’yi, Elysee Sarayı’nda konuk eden Paris yönetimiyle örgüt arasında DEAŞ krizi çıktı. YPG, elindeki 700 DEAŞ’lı Fransız'ı göndermek istedi, Paris kabul etmedi!

ŞAKİR AYDIN -  HABER MERKEZİ

Terör örgütünün Paris’te en üst düzeyde konuk eden Fransa ile proje terör örgütü YPG arasında DEAŞ krizi çıktı. YPG, elinde tutsak olan DEAŞ üyesi 700 Fransız vatandaşını göndermek istedi. Ancak Paris yönetimi, örgütün bu isteğini geri çevirerek, bunların bölgede kalmasını isteyince kriz patlak verdi. Ellerindeki imkanların yetersiz olduğunu belirten terör örgütü yöneticileri, Fransız vatandaşı yüzlerce DEAŞ’lıya bakamayacaklarını açıkladı.

KENDİ VATANDAŞLARINI GERİ ALSIN 

Fransa’daki Europe 1 radyosuna konuşan terör örgütü PYD yöneticilerinden Abdulbaset Oso “Şu ana kadar zor zor bakabildik. Artık bu Fransa’nın da kendi vatandaşları için elini taşın altına koyması gerekir” dedi. “Fransa bizden bunları Suriye’de yargılayıp hapse atmamızı istiyor” diyen Oso; “Bunlardan bazılarını yargıladık. Ancak az ceza alanların tutukluluk süreleri bitiyor. Peki biz bunları ne yapacağız. Bunlar sizin vatandaşlarınız, bunların ellerinde Fransız pasaportu var. Bunları nereye göndereceğiz” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YARGILAMASINI TANIMIŞTI!

Bölgede DEAŞ üyesi birçok vatandaşını suikastlarla ortadan kaldırmaya çalışan Fransa, tutuklu düşenler için de terör örgütüyle anlaşma yoluna gitmişti. Paris, yüzlerce DEAŞ'lı Fransız’ı geri almamak için YPG’nin yapacağı yargılamayı tanıyacağını açıklamıştı. 

YPG'li hainleri Elysee Sarayı’nda ağırlayan Paris yönetimi toplantı sonrası giriş kapısında poz vermişti.