Para için, bebekleri ölüme terk etmişler

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip haksız kazanç elde ettikleri belirlenen, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezlekenin detaylarına ulaşıldı.

Akşam Gazetesi

Fezlekede, örgüt lideri olduğu iddia edilen şüpheli Dr. F.S'nin ve örgüt yöneticisi zanlı Dr. İ.G'yle birlikte hareket edip hastanelerin uygun koşullarda tedavi verebilecek durumda olup olmadığına bakmaksızın, bebek hastaların hayatı pahasına, anlaşmalı oldukları hastanelere usulsüz yöntemlerle sevk ettirdikleri kaydedildi.

Fezlekede, bazı özel hastanelerde görev yapan hemşirelerin, maddi menfaat elde edip, suçun işlenmesine olanak sağladıkları vurgulandı. Şüphelilerin görüşmeleri ve banka hareketlerine yer verilen fezlekede, ayrıca eylemleri de detaylı olarak anlatıldı.

Zanlıların yaptıkları bu işlemlerle elde edilen kazancı 3-4 katı artırdıkları aktarılan fezlekede, "Bebeklerin her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yatırılmasının kimi bebeklerde enfeksiyon kapma gibi rahatsızlıklara kimi bebeklerde ise ölüme dahi sebep olduğu" ifade edildi.

Fezlekede, bebeklere yapılması gereken ancak yapılmayan tedavi ve bakım yöntemlerine yer verilerek, hastaya pasif ötenazi (Türkiye'de aktif ve pasif ötenazi yasak) uygulandığı ve yenidoğan bebeklerin hayat haklarının ellerinden alındığı vurgulandı.

BAŞHEKİMLER SES ÇIKARMAMIŞ!

Fezlekede, şüphelilerin SGK'dan yüksek meblağda ödeme almak için bebeklerin yatış sürelerini uzattıkları, hastane sahipleri ve başhekimlerin örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte örgüte yardım ederek kendilerinin de maddi çıkar sağladığı belirtildi.