Papa Francis'ten Myanmar'a çağrı: ''Ben bile diz çökerek şiddeti durdurun diyorum''

Papa Francis, 1 Şubat 2021'de ordunun ülke yönetimine el koyduğu Myanmar için bir çağrıda bulundu. Şiddetin durdurulması çağrısı yapan Papa, “Myanmar sokaklarında diz çökerek şiddeti durdurun diyorum.” dedi. Daha önce Myanmarlı bir rahibenin halka yönelik orantısız şiddet kullanan güvenlik güçlerinin önünde diz çöktüğü anları gösteren kare, tüm dünyada gündem olmuştu.

Aksam.com.tr

Papa Francis, seçimlerde hile yapıldığı gerekçesiyle 1 Şubat 2021'de ülke yönetimine el koyan Myanmar ordusuna "şiddeti durdurun" çağrısında bulundu.

Aksam.com.tr'nin Reuters'ten aktardığı habere göre, Myanmar'da güvenlik güçlerinin darbeye direnen halkı şiddetle bastırmaya çalışmasıyla ilgili konuşan Papa, güvenlik güçlerinin önünde diz çöktüğü anlara ilişkin karelerle dünya gündemine oturan rahibeye atıf yaptı.

Papa Francis, "Ben de Myanmar sokaklarında diz çökerek şiddeti durdurun diyorum." sözlerini kullandı.

Papa, "Bir kez daha üzülerek belirtmek istiyorum ki ülkeleri hakkında umut besleyen bu kadar gencin dramatik bir şekilde yaşamlarını yitirmelerine sessiz kalmamalıyız." dedi.

Yaşananlar hakkında sözlerine devam eden Papa, "Ben de kollarımı açıyorum ve 'diyalog şart' diyorum." dedi.

GÖSTERİLERDE EN AZ 180 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Myanmar'da darbe karşıtı gösterileri bastırmak için halka karşı uyguladığı şiddeti günbegün artıran güvenlik güçleri, bugüne dek en az 180 kişiyi öldürdü.