Pandemiye rağmen 1 milyon turist geliyor! İngilizlerin güvenli tatil adresi Muğla

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, vatandaşlarının tatil için Türkiye'de en çok tercih ettikleri Muğla'yı gezdi, Kovid önlemlerini inceleyip temaslarda bulundu. Chilcott, 1 milyon İngiliz'in tatil için kente geleceğini belirtti.

ENDER TÜRKKAN

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek Kovid-19 sonrası alınan tedbirlerin güven verdiğini belirtti. İngiltere’den Dalaman ve Bodrum’a doğrudan uçuşların başladığını hatırlatan Chilcott, İngilizler için Türkiye’nin önemli bir turizm destinasyonu haline geldiğini ifade etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Büyükelçi’nin, 2020’de İngiltere’den Muğla’ya gelecek turist sayısının geçen yılın rakamlarının yüzde 70’ine ulaşmasını beklediklerinin altını çizdiğini belirterek şu notu düştü: “Benim inancım da öyle. İnşallah turizmcimizin yüzü gülecek.”

NÜFUSUNDAN FAZLA

Nüfusu 967 bin olan Muğla’ya geçtiğimiz yıl İngiltere’den 1 milyon 420 bin turist gelmişti. Chilcott’un beklentileri gerçekleşirse, Muğla pandemiye rağmen 2020’nin sonuna kadar, yaklaşık 1 milyon İngiliz’in tatiline ev sahipliği yapmış olacak. Muğla’ya gelen Adalı turistlerinin yarısının tercih ettiği Marmaris’te de turizm hareketliliği her geçen gün artıyor. 

AĞUSTOSTA TÜM OTELLER DOLACAK

TÜRSAB Marmaris Temsil Kurulu Suat Esin, İngiltere’den gelen rezervasyonların her geçen gün arttığına dikkat çekti: “İngiltere’den yoğun talep var. Ve bu Kasım sonuna kadar sürecek. Arapların da etkisiyle Ağustos’ta açık olan otellerin doluluk oranları yüzde 90’a ulaşacak. Pandemi nedeniyle açmayan otellere de ‘tesislerinizi hazırlayın’ çağrısı yaptık. ”  

‘ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUZ’

Kuşadası ve Didim’e gelen İngiliz turistler, Türkiye’nin tatil için tercih edilebilecek ülkelerin başında geldiğini ifade etti. Simon Hutcinson, “Tesislerden ve güvenlik önlemlerinden çok etkilendik” dedi. Anna Hutchinson ise şöyle konuştu: “İngiltere’deki herkese buraya tatile gelmelerini şiddetle öneririm.” 

MOSKOVA-ANTALYA HATTINA %30 ZAM

Rusya’nın Türkiye ile uçuşlarını 1 Ağustos itibarıyla başlatma kararının ardından Antalya’nın Ruslar arasında en popüler güzergâh haline geldiği belirtildi. Bunun üzerine geçen yıla kıyasla Moskova-İstanbul uçuşları % 42, Moskova-Antalya ise % 30 zamlandı. St. Petersburg kalkışlı uçuşlar için ortalama bilet fiyatı da Antalya’ya % 61 arttı, İstanbul’a ise % 13 düştü.