‘Paldır Güldür Şov' Selçuklu'yu kırdı geçirdi

Selçuklu Sanat Akademisi'nde tiyatro eğitimi alan öğrenciler üç gün boyunca ‘Paldır Güldür Şov' isimli çocuk oyununu sahneledi. Oyunu izleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sanat Akademisi'nde çok güzel işler yapıyoruz” dedi.

Selçuklu Sanat Akademisi'nde eğitimler meyvelerini birer birer vermeye başladı. 'Paldır Güldür Şov' isimli çocuk oyununu sahneleyen öğrenciler başta Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere izleyicilerden büyük beğeni topladı. Başkan Pekyatırmacı'nın da keyifle izlediği oyuna tiyatro eğitimi alan çocukların velileri de eşlik etti. Akademi'de çok güzel işlere imza attıklarını söyleyen Başkan Pekyatırmacı, "Biz inanıyoruz ki toplumumuz sanatla, kültürle, sporla gelişecek. Çocuklarımızın hepsi bizim için değerli hepsinin ayrı bir yeteneği var yeter ki onlara fırsat verelim" dedi.

'ÇOCUKLARIN YANINDAYIZ'

Selçuklu Sanat Akademisi drama eğitmeni Melike Çavuşlar da, "Çok heyecanlıydık. Heyecan olmazsa bizim işimiz olmuyor. Sanat Akademisi'nin 125 çocuğun içerisinden seçilen, 24 öğrencimizle bu geceyi sergiledik. Çok da güzel oldu keyif aldık. Çocukların olduğu her yerde biz varız. Onlarla bir yola çıktık umarım devamı da bu şekilde gelir" diye konuştu.

2021 yılında eğitime başlayan Sanat Akademi si'nde şimdiye kadar 8-12 yaş grubunda 125 çocuğa drama eğitimi verildi. Bu çocuklardan tiyatro eği timi almaya hak kazanan 24 öğrenci uygulamalı tiyatro eğitimi aldı.

ATIKLAR, ORGANİK GÜBREYE DÖNÜŞÜYOR

Sürdürdüğü çevreci projelerle başarılı işlere imza atan Selçuklu Belediyesi, belediyecilik faaliyetleri kapsamında kalan atıklardan organik gübre elde ederek ekonomiye katkı sağlıyor.

Belediyecilik faaliyetleri içerisinde geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarına büyük önem veren Selçuklu Belediyesi, sürdürdüğü örnek çalışmalarla takdir edilen işler yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda pazar yerlerinde kalan atıkların yanı sıra, çim biçme ve ağaç budama işlemlerinin ardından kalan atıklar toplanıyor, yapılan işlemlerin ardından üretilen kompostlardan organik gübre elde ediliyor.

TOPRAK VERİMİ ARTIYOR

İlk etap çalışmalarında 620 ton kompost elde eden Selçuklu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yılsonuna kadar 1200 ton kompost üretimine ulaşmayı hedefliyor. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, "Park Bahçeler Müdürlüğümüzün parklarda topladığı bitki atıkları ile sebze halinde ve pazar yerlerinde toplanan sebze ve meyve atıklarını belediyemiz tarafından oluşturulan kompost merkezlerinde gübreye dönüştürüyoruz. Kompost ile toprağın bitkiyi beslemesini sağlayan mikroorganizmayı zenginleştirmiş oluyoruz. Böylece toprağın verimini ve su tutma kapasitesini artırıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki süreçte bütün konutlarımızdan üretilen organik atıkları doğru bir şekilde kompost ünitelerine ulaştırmak ve bunları gübreye dönüştürerek doğaya kazandırmak. Bu noktada sürdürülebilir bir çevre adına üzerimize ne görev düşüyorsa bu konuda hangi katkıların verilmesi gerekiyorsa vermeye hazırız" dedi.

BEDİR MAHALLESİ'NE 1.5 TON ASFALT SERİMİ

Selçuklu'da sıcak asfalt çalışmaları Bedir Mahallesi Akbulut, Şairan, Gökal ve Sedefköy Sokak'la devam etti. Toplamda 7.644 metrekare uzunluğundaki alanda çalışmalarını tamamlayan ekipler 1.450 ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra Selçuklu Belediyesi Fen İşleri'ne bağlı ekipler Sakarya Mahallesi Nebiler, Rabia, Moğullar Sokak ve Mevsim Caddesi'nde çalışmalarına devam ediyor. Selçuklu'da ilçe sakinlerinin yaşam kalitesi ve konforunu önceleyen çalışmalarını her alanda yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Altyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz" dedi.

BAŞKAN, MALAZGİRT ZAFERİ KUTLAMALARI İÇİN AHLAT'TA

Bu yıl 951. Malazgirt Zaferi yıldönümü kutlamaları için Bitlis'in Ahlat ilçesinde millet bahçesi alanında kurulan çadırlar arasında Selçuklu Belediyesi de ilçeyi tanıtan eserlerle yerini aldı. Kutlamalar için alana giden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı alanı gezerek Selçuklu Belediyesi'nin oba alanındaki çadırına ziyarete gelen misafirleri ağırladı. Başkan Pekyatırmacı, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Anadolu Selçuklu Çağı Mirası, Büyük Selçuklu Çağı Mirası, Konya Kitabeleri ve en son çıkan Anadolu Selçuklu Taç Kapıları eserlerimizi burada misafirlerimize takdim etme imkanımız olacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yaptığımız çalışmalardan son nokta olan Anadolu Selçuklu Taç Kapıları; 3 cilt halinde hazırlanmış bir eser. Bütün Anadolu'da ki Selçuklu eserlerinin Taç Kapıları 396 noktada incelendi ve 80 tane Taç Kapı bire bir bütün fotoğrafları çekilerek, ölçümleri yapılarak ve Taç Kapıların bütün mimari ve sanatsal özellikleri değerlenerek 3 ciltlik bir eser haline dönüştürüldü."

İPEK YOLU KONAKLARI

"İpek Yolu Konakları da en son Cumhurbaşkanlığı himayesinde yaptığımız çalışmalardan bir tanesi. İki cilt halinde hazırlanmış olan eserde tek tek değerlendi ve yayım hayatına kazandırıldı."

BİLECİK-SÖĞÜT KÜLTÜR TURLARI BAŞLADI

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Bilecik-Söğüt Kültür Turları'nda yeni etabın ilk turu gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde YHT ile Konya'dan hareket eden ilk kafile gün boyu Bilecik ve Söğüt'ün tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde gördükten sonra akşam yine YHT ile Konya'ya dönüş yaptı. Turun ilk etabına katılanlar geziden duydukları memnuniyeti paylaştıkları fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler. Selçuklu Belediyesi "Geçmişten Geleceğe-Selçuklu'dan Söğüt'e Kültür Turları" kapsamında 10 Eylül tarihine kadar her gün Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya'dan Bilecik ve Söğüt'e günü birlik ziyaret düzenleyecek. Toplamda 1200 vatandaşın faydalanacağı etkinlikler 40'ar kişilik gruplar halinde devam edecek. Başkan Ahmet Pekyatırmacı,"Ecdadımızın mirasına ışık tutacak olan gezinin ilk turunu tamamladık. Belediyemizin kültürümüzü daha yakından tanıma adına gelenek haline getirdiği bu gezimizden tüm katılımcılarımızın memnun kalacağına inanıyorum" dedi.

SELÇUKLU'YA YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Selçuklu'da sağlık alanındaki yatırımlar hızla devam ediyor. Yazır Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve bir süredir hizmet veren 87 No'lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışı yapıldı. 900 metrekarelik tahsisli arsada bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nde; 10 adet muayene odası, 2 adet tıbbi müdahale odası, 2 adet gebe izlem ve üreme sağlığı odası, 3 adet aşılama ve bebek - çocuk izlem odası, 1 adet laboratuar odası, 1 adet emzirme odası, 1 adet mutfak bulunuyor. 4 aile hekimi, 4 aile sağlığı çalışanı, 2 yardımcı sağlık personeli ve 1 adet hizmetli personel görev yapıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ni de ilçemize kazandırarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Protokolü yapılan sağlık merkezleriyle birlikte Selçuklumuzdaki sağlık merkezlerimizin sayısı 21'e yükselmiş olacak" dedi.