Paketlenen FETÖ'cüden 25 firariye Kırgız pasaportu

25 firariye Kırgız pasaportu vermiş. MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilen FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu İnandı'nın firari örgüt mensuplarının Kırgızistan'da barınmasını sağladığı belirlendi.

MİT tarafından yurtdışında düzenlenen operasyonda yakalanarak Türkiye'ye getirilen FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı'nın, 25 üst düzey örgüt mensubuna yasa dışı yollardan Kırgızistan pasaportu temin ettiği belirlendi. Orhan İnandı, 2017'de hem Kırgızistan hem de Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan'ı içine alan bölgenin genel sorumlusu olmuştu.

ABD'YE GİDİP TALİMAT ALDI

Kırgızistan'da bulunduğu süre içinde sık sık FETÖ elebaşına ziyaretler gerçekleştirdiği belirtilen Orhan İnandı'nın, son olarak bu yılın mart ayında Pensilvanya'ya giderek talimat aldığı saptandı. Orhan İnandı'nın, örgütün sözde üst düzey yöneticileri Mustafa Özcan, Naci Tosun, Barbaros Kocakurt gibi isimlerle irtibat halinde olduğu aralarında Mustafa Özcan ile eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik'in de bulunduğu 25 üst düzey örgüt mensubuna yasa dışı yollardan Kırgızistan pasaportu temin ettiği belirlendi.

Öte yandan FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik operasyoanda 66 kişi gözaltına alındı.