Pahalılıkla mücadelemiz sürecek

Başkan Erdoğan, “Enflasyonla mücadelemizi kararlı şekilde sürdürüyoruz. Fırsatçılara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz” dedi.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde rekora imza atan Bayburt'a teşekkür ziyaretinde bulunan Başkan Erdoğan, yer seçime işaret ederek, "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 31 Mart 2024 seçimlerinde de sizlerden Türkiye'ye örnek olacak yine rekor bir destek bekliyorum" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan'ı kentte 40 bin kişi karşıladı.

Başkan Erdoğan, Bayburt'ta aralarında Kırklartepe Barajı'nın da yer aldığı 2 milyar 689 milyon liralık yatırım bedelli 36 projenin açılışını yaptı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından ilk teşekkür ziyareti ve toplu açılış töreni için gittiği Bayburt'ta önemli açıklamalarda bulundu. "Bayburt dünyada eşi benzeri olmadığını son seçimlerde bir kez daha gösterdi. 14 Mayıs'ta yüzde 78,86 oy oranıyla şahsımıza destek veren Bayburt, iki hafta sonra bunu yüzde 82,45'e yükseltti. Sandıkları patlatan tüm Bayburtlu kardeşlerime teşekkür ediyorum" diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti: "Bayburt, şahsıma gösterdiği bu teveccühle sadece bize değil, Türkiye'nin geleceğine de sahip çıktı. Bayburtlu kardeşlerimiz 'Türkiye'nin Yüzyılı inşasında biz de varız' dedi. İnşallah 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde sizlerden tüm Türkiye'ye örnek olacak rekor bir destek bekliyorum. Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birini 28 Mayıs günü itibarıyla geride bıraktık. Aziz milletimizin takdiriyle 5 yıl daha ülkemize hizmet etme imkanına kavuştuk. Süratle kabinemizi oluşturduktan sonra, milletimizin taleplerini, ülkemizin sorunlarını çözmeye başladı. Asgari ücretle çalışanlardan, memurlarımıza, çiftçilerimizden, gençlerimize, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik pek çok farklı müjde verdik."

TEK DERTLERİ KOLTUKLARI

"İnsanları kapı dışarı eden bu muhalefetin ülkeye de millete de faydası olmaz. Seçim kazanmak uğruna terör örgütleriyle bile işbirliği yapanlardan bu millete hiçbir fayda gelmez. Bunların siyaset sahnesinde niçin bulunduklarını sizler de görüyorsunuz değil mi? Sabah akşam kavgalarını izlemekten millete artık gına geldi. Düne kadar birbirlerine serenat yapıyorlardı, bugün hakaret ediyorlar. Düne kadar ülkenin başına getirmeye çalıştıkları adaylarını, 'mandacı', 'tek adam', 'diktatör' diyerek bugün göndermeye çalışıyorlar. Her gün kavga her gün didişme... Koltuklarını korumak dışında hiçbir gündemleri yok."

YATIRIMIN KIRINTISI YOK

"Türkiye'de ne olmuş ne bitmiş, umurlarında değil. Yönettikleri belediyelerde yatırımın kırıntısına bile rastlanmıyor. Milletimiz bunların kayıkçı kavgasını gördükçe 28 Mayıs'ta nasıl bir tehlike atlattığını görüyor. Bizim bunlardan tek bir beklentimiz var. Gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Türkiye'ye çelme takmaktan vazgeçmeleri bile ülkemiz adına büyük kazanç. Biz muhalefete rağmen ülkemizi büyütmeye devam ediyoruz."

SİYASİ TARİHİMİZİN EN BÜYÜK TOKATÇILIĞI

Teşekkür ziyaretlerinin ikinci durağı Gümüşhane'de 52 eserin açılışını yapan Başkan Erdoğan, "Tarihi oy oranıyla bize sahip çıkan Gümüşhane'ye teşekkür ediyorum" diyerek şunları kaydetti: "Seçimlerde sadece 7'li koalisyon masasını devirmediniz, Pensilvanya'dan Kandil'e tüm destekçilerini de sandığa gömdünüz. 7'li masadan bir kişi bile istifa etmedi. Haydi, toplam oyları yüzde 1'i bulmayan tabela partilerinin sevincini anlıyoruz. Onlar, siyasi tarihimizin en büyük tokatçılığına imza atarak CHP'den 39 milletvekili kopardılar. Nasıl bir hesap uzmanısın ki kalktın, milletvekillerinden 39 tanesini yüzde 1 oy toplamına sahip olmayan partilere verdin. Senden hesap uzmanı falan olmaz, geç. Bak Yunanistan'da Çipras seçimi kaybetti, bıraktı. Çipras bu kadar hassas ama sende bu yok."

EMEKLİYE SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

2023'ün ilk 6 ayında TÜFE oranının yüzde 19,77 olarak gerçekleştiğine işaret eden Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına, refah payıyla birlikte yüzde 25'lik artış yapılacağını söyledi. "Emeklimize verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Onları enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi. Enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: "Üç kuruş daha fazla kazanmak için vatandaşın lokmasına uzanan kirli ellere müsamaha etmeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız devrede. Hileli yöntemlere başvuranlarla ilgili gerekli işlemler yapılıyor ve yapılacak. Hayat pahalılığı, bununla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek. Maalesef hırsızlar çok; bu hırsızlara da gereken hesabı soracağız."

AĞUSTOSTA PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Salgın krizi bitti derken, Karadeniz'deki komşu iki ülke arasında savaşın patlak verdiğini belirten Erdoğan, "Enerji ve gıda fiyatları tüm dünyada rekor seviyelere çıktı. Türkiye olarak, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta da adil ve dengeli bir tutum takındık. Savaş lobisinin, ülkemizdeki muhalefeti de kullanarak, bizi ateşe atmasına izin vermedik. Ukrayna ile ilişkilerimizi güçlendirirken, Rusya ile münasebetlerimizin bozulmasına müsaade etmedik" dedi. Erdoğan, Zelenski ile görüşmesine dikkat çekerek, "Sayın Putin'le yakın diyaloğumuzu zaten sürdürüyoruz. Ağustos ayında da Putin ile bir araya geleceğiz."

'ERDOĞAN YENİ DÖNEMİN KAPILARINI AÇIYOR'

NATO zirvesine atıfta bulunan Liberal gazetesi, İsveç'in üyeliğinin F-16 süreci ile bağlantılı olduğunu öne sürdü. Vilnius zirvesindeki Erdoğan-Miçotakis görüşmesine dikkat çeken gazete, "Toplantı yolunda giderse makul bir süre içinde Yunanistan ile Türkiye arasında istikşafi temaslar başlayabilir" dedi. In.gr Haber sitesi ise Erdoğan'ın üçüncü döneminde Akdeniz'de yeni dengeler kuracağını belirterek Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin Türkiye'ye yapacağı ziyarete dikkat çekti.