2021 PAEM komiser yardımcılığı sınavı için başvuruların yapılacağı tarih merak konusu oldu. Polis Akademisi Başkanlığı, meslekte fiilen iki yılını dolduran lisans mezunu polis memurları arasından 925 erkek 75 kadın, toplam 1000 memurun ilk derece amirlik eğitimine (komiser yardımcısı adayı) alınacağını açıklandı. PAEM komiser yardımcılığı 2021 PAEM alımı ne zaman olacak, komiser yardımcısı alımı başvuru şartları neler? PAEM polis komiser yardımcılığı 2021 sınavı için başvurular zaman başlıyor?
Polis Akademisi Başkanlığı, 925 erkek 75 kadın olmak üzere toplam 1000 komiser yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu. Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) katılacak ilk derece amirlik eğitimi sınavı için başvuracak adaylarda aranacak özellikler de belli oldu.
Binlerce polis memurunun beklediği komiser yardımcılığı alımı başlıyor. Polis Akademisi, 2021 Yılı 6. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi sınavına katılacak 1000 polis memuru için duyuruyu yayımladı. Ön başvuruları 19 - 31 Ağustos tarihleri arasında komiser yardımcılığı alımı için başvurular başlayacak.
PAEM KOMİSER YARDIMCILIĞI ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Ön başvurular 19-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak. Sınav tarihi ve sınav yerlerine ilişkin duyuru daha sonra yapılacaktır.
PAEAM DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ
KOMİSER YARDIMCILIĞI SINAV BAŞVURU ÜCRETİ
Ön başvuruda bulunan adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 300 TL, 19 Ağustos saat 09.00'dan 31 Ağustos 2021 saat 17.00'a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi nezdinde bulunan 2021 YILI 6.DÖNEM İLKDERECE AMİRLİK EĞİTİMİ SINAVI hesabına yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden, Halkbank ATM'lerinden ve Halkbank İnternet Bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (Diğer Bankaların, İnternet Bankacılığı ve ATM'lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.) Ön başvuruda adaylar tarafından ödenen sınav başvuru ücretinin hiçbir durumda geri iadesi yapılmayacaktır. (Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.)
Sınav ücretini ödeyecek adayların T.C. kimlik numaralarının dekontun açıklama kısmında bulunması zorunludur. Dekontun açıklama kısmında T.C. kimlik numarası yazmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Konuya ilişkin diğer hususlar Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.
PAEM BAŞVURU ŞARTLARI
PAEM'e başvuru yapacak emniyet mensubu adaylarda aşağıdaki şartlar aranır:
* En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
* Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,
* Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,
* Kısa veya uzun süreli durdurma cezaları, ceza süresi içinde derece yükselmesi için açılan kurslara, yarışma sınavı veya seçmelerine girmeyi de önler,
* Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak.
PAEM'e başvuran emniyet mensubu adayların yukarıda belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıkları anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.
KOMİSER YARDIMCISI NEDİR?
Farklı yollar üzerinden polis olmuş kişilerin zaman içerisinde tecrübesi ve siciline bağlı olarak aldığı rütbe komiser yardımcısıdır. Bazı kişiler doğrudan komiser yardımcısı olarak göreve başlarken bazıları ise normal polis olması ile beraber zaman içerisinde rütbe atlamaktadır. Önemli görev ve sorumlulukları ile beraber, polis teşkilatının en önemli rütbelerinden biridir. Teşkilatın bölümlerine bağlı olarak İçeride ya da dışarıda değişik görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirir.
KOMİSER YARDIMCISI GÖREVİ NEDİR?
Öncelikle polis teşkilatının düzenli şekilde işlemesi için asayiş görevini yerine getirir. Aynı zamanda polislerin denetlemesini gerçekleştirir. En önemlisi karakollarda görevini gerçekleştiren Komiser yardımcıları, komiser ile beraber polislik mesleğini etkin şekilde icra eder.
En temel görevi ise asayişi düzenlemek, korumak ve kontrolü altında tutmaktır. Kıdem ve kademeye bağlı olarak diğer polislerden ayrılır; buna bağlı olarak görevleri de değişkenlik gösterir. Ayrıca ilgili dosya ve dokümanlar üzerinden gerekli dosyalama işlemlerini de yapar. Polis teşkilatının en önemli rütbeleri içerisinde yer alır.
Komiser yardımcısı, genellikle devlet idari kurumları içinde, bir miktar kurumsal yetkiye sahip olan ve bir komiser veya komiserlik ofisi tarafından denetlenen resmi pozisyonlara atıfta bulunur. Bir komiser yardımcısı olarak, komiser veya faaliyet gösterdiğiniz yetkili organlar tarafından belirlenen projeleri tamamlamak için önemli kaynakları yönetirsiniz. İşle ilgili görevleriniz arasında mevzuata uygunluğu sağlamak (ve belki de zorlamak), idari organlar önünde raporlama yapmak, görev güçlerini veya çalışma gruplarını yönetmek ve paydaşlara hak ve yükümlülükleri konusunda tavsiyelerde bulunmak yer alır.
KOMİSER YARDIMCISI GÖREV VE SORUMLULUKLARI NELERDİR?
Komiser yardımcısının görev ve sorumlulukları aslında komiser ile benzerlik gösterir. Ortak şekilde karakolda yaptıkları görev doğrultusunda, en önemli husus asayişi sağlamaktır. Bunların dışında komiser yardımcılarının belli başlı bazı görevleri yer almaktadır.
- Görevlendirilmiş oldukları karakolun huzurunu ve denetimini sağlamak.
- Şube işleyişi konusunda komisere yardımcı olmak.
- Türkiye hükümeti vatandaşlarının ve ülke içindeki birçok kişinin emniyet haklarından yararlanmasını sağlamak.
- Sorumlu olduğu ekipmanların eksiksiz olarak çalışmasını sağlamak.
- Vatandaşlar arasında huzur bütünlüğü oluşturmak.
- Görev yerinde meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı müdahale gerçekleştirmek.
Bu şekilde komiser yardımcısı görev ve sorumlulukları ile beraber, polis teşkilatının en önemli rütbeleri içerisinde yer almaktadır.