Öz'ü koruma, bana iade et!

Ankara, Akşam'ın haberi üzerine Almanya'ya nota gönderdi...

AKŞAM’ın ‘FETÖ’cü firari savcıları BND koruyor’ haberi sonrası Dışişleri harekete geçti. Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın iadesi ikinci kez talep edildi.

TÜRKİYE, Almanya’dan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iadesini talep etti. AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu iki FETÖ’cü savcının Alman istihbarat servisi BND tarafından kaldıkları Freiburg kentinde özel villada korunduklarını yazmıştı.


Haber üzerine harekete geçen Dışişleri Bakanlığı Öz ve Kara’nın iadesi için ikinci kez diplomatik girişimde bulundu. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Almanya Dışişleri Bakanlığı’na verilen notada, firari savcıların yerlerinin tespit edilmesi durumunda yakalanarak Türkiye’ye iade edilmeleri istendi.

HENÜZ CEVAP VERMEDİLER

Türkiye daha önce de bu konuda Almanya'ya nota vermiş ancak, gönderilen resmi cevapta bu konuyla ilgili herhangi bir bulguya sahip olunmadıgı açıklanmıştı.Haklarında verilen yakalama kararının ardından Türkiye'yi terk eden savcılar Zekeriya Öz ve CelalKara için ikinci kez verilen notaya henüz Almanya’nın bir cevap vermedigi öğrenildi.

AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, 2 hain savcıyı BND'nin korudugunu 16 Eylül'de yazmıştı

ZEKERİA ÖZ'Ü BND KORUYOR / YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN