Özgür Özel-İmamoğlu alandan ayrıldı, ortalık karıştı... Polisin uyarısına sopalı saldırı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında sendika temsilcileri Kazancı Yokuşu ve Taksim Meydanı'na çelenk bırakıp anma töreni yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Saraçhane'de ortalığı karıştırdıktan sonra makam araçlarıyla alandan ayrıldılar.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresi ile Saraçhane Meydanı'nda sıkı güvenlik önlemler alındı.

Sendikalar Kazancı Yokuşu, Taksim Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk programı ve anma töreni için toplandı.

MARJİNAL GRUPLARA GEÇİT YOK

Marjinal ve art niyetli gruplara geçit vermeyen emniyet güçleri Beşiktaş, Okmeydanı ve Şişli'de çok sayıda provokatörü gözaltına aldı.

ÖZGÜR ÖZEL ORTALIĞI KARIŞTIRDIKTAN SONRA ALANDAN AYRILDILAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Saraçhane'de polislerin bulunduğu alana yürümek üzere bir araya geldi.

Polis amiriyle görüşme yapan Özgür Özel, taleplerinin kabul görmediğini açıkladıktan sonra İmamoğlu ile birlikte alandan ayrıldı.

Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen bazı sendikalar polisin 'dağılın' uyarısına uymayıp taşlar ve sopalarla polise saldırdı.

Polis taşkınlık çıkaranlara biber gazı ile müdahale etti.

DİSK VE KESK TAKSİM'E YÜRÜMEKTEN VAZGEÇTİ

DİSK ve KESK, Saraçhane'den Taksim'e yürüme kararından vazgeçip gruplarına 'dağılın' çağrısında bulundu. DİSK tarafından yapılan açıklamada "Faaliyet tertip komitesinin kararıyla sonlandırılmıştır" denildi.