Özel bursla doktoraya hak kazandı... Melisa kanser çalışmalarıyla Oxford'da

Melisa Çetinkaya, dünyada sadece 200 kişiye verilen İngiltere'nin en prestijli burslarından olan ‘Clarendon' ile Oxford Üniversitesi'nde doktora yapmaya hak kazandı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden mezun olan Melisa Çetinkaya (26), dünyada 200 kişiye verilen ve İngiltere'nin en prestijli burslarından olan "Clarendon" ile Oxford Üniversitesinde doktora yapmaya hak kazandı. Okulunu birincilikle bitiren Çetinkaya'nın en büyük destekçisi İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran. Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Tıp Bölümünde kanser ve kanser immünoterapisi üzerine çalışma yapacak olan Çetinkaya, yüksek lisans döneminde Baran ile "lösemi tedavisi için bitkisel kökenli bileşenlerin antikanser etkisinin belirlenmesi" konusuna odaklandığını belirterek şöyle konuştu:

ÜLKEME DÖNÜP ÇALIŞACAĞIM

"Aslında kendi bağışıklığımız kanseri yenebilme üzerine programlanmış, tabii başka etkenlerle bu bağışıklık sistemimiz baskılanabiliyor. Ama bunu tekrar aktif hale getirirsek kendi vücudumuzdaki hücreleri kullanarak kanseri çok rahat bir şekilde yenebiliriz. Ben bu konuda ilerlemek istiyorum. Bağışıklık sistemi ve kanser terapisi alanında çalışmalarıma devam edeceğim. Doktora sonrası Türkiye'ye dönmek istiyorum, çünkü ülkemi çok seviyorum."