Özde değil sözde medya özgürlüğü

Meydanlarda ‘basın özgürlüğü’ naraları atan İnce, ulusal medya temsilcileriyle yaptığı toplantıya AKŞAM’ın da aralarında olduğu milli medya yöneticilerini çağırmadı. İşte İnce'nin gerekçesi; Erdoğan’ın tetikçilerini çağırmadık!

1

24 Haziran seçimlerine günler kala CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce skandallarına her gün bir yenisini daha ekliyor. Her fırsatta basın özgürlüğünden ve ayrımcılığa karşı olduğundan dem vuran İnce dün gazete, TV ve internet sitelerinin yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. İstanbul Polat Renaissance Otel’deki basın toplantısına AKŞAM’ın da içinde bulunduğu Milli Medya temsilcileri çağırmadı. Tuncay Özkan’ın katılımcı listesini hazırladığı toplan-

tıda ‘basın özgürlüğü’ lafta kaldı! 

‘HEPSİ TETİKÇİ’ DEDİ 

İnce seçilmesi halinde TRT’ye müdahale edeceğini ve basını özgürleştireceğinden dem vururken bu sırada araya giren gazeteciler “Bu toplantıda akreditasyon uyguladınız. Çağırmadığınız meslektaşlarımızdan tepkiler geliyor. Neden çağırmadınız” deyince, İnce “Onlar gazete mi? Erdoğan’ın avukatı ve tetikçisi. Tetikçi olanları çağırmadık” dedi. 

İTiRAF ETTi

İnce milli medyayı çağırmasa da korktuğu başına geldi ve sigortasız öğretmen çalıştırması ile ilgili sorular da soruldu. İnce bu sorulara ‘kime ne’ diye yanıtlayıp şu itiraflarda bulundu:  Dershaneme ceza kesilmiş. Trafik cezası gibi bir şey. Ödemiş miyim? Kime ne. Sigortasız öğretmen çalıştırdın diyorlar. Oradan emekli olmayan tek bir kişi var mı? Destekleme primiyle ilgili sıkıntı var. 

Adaylara başkan yardımcılığı 

 İnce kendisine yöneltilen “Seçilirseniz başkan yardımcılarınız belli mi” sorusuna Selahattin Demirtaş’ı  ve Akşener’i başkan yardımcısı yapacağını ima ederek “Balkon konuşmasını Birinci Meclis’ten yapacağım. Akşener seçilirse elbette yardımcısı olurum. Ben de seçilirsem aynı teklifi onlara yaparım” dedi.