Öz 2 defa geldi! 

FETÖ/PDY’den tutuklanan Adli Tıp Kurumu eski başkanı Prof. Dr. İnce, ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ belgesinin 3 defa, savcı Öz’ün ise iki defa kuryeyle Adli Tıp’a geldiğini itiraf etti. 

1

ERCAN ÖZTÜRK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Prof. Dr. Haluk İnce kumpas soruşturması ifadesinde çarpıcı itiraflarda bulundu: İnce, “Genelkurmay Askeri Savcılığından bir savcı arayarak konuya hassasiyet göstermemizi istedi. Bir astsubay ile kurye eşliğinde ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ belgesi Adli Tıp’a geldi. O dönem Fizik İhtisas Daire Başkanı olan Dr. Çetin Seçkin’den bir ekip oluşturmasını istedim. 3 kişilik ekip eşliğinde dosya açıldı. Ben ekibe karışmadım” şeklinde konuştu. 

YÖNTEMİ BİLMEM 

Prof. İnce, Ergenekon savcılarıyla tanışma süreciyle ilgili soruya, “Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Murat Yönder’i ilk İstanbul Emniyet’te gördüm. Ertesi gün Öz ve Seçen ziyaretime geldiler. Öz daha sonra iki defa kuryeyle ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ belgesini elden getirdi” diye yanıt verdi. İnce, “Belge ile sadece imza mukayesesi yapıldı. Bunun dışında incelemeyi yapacak donanıma sahip değildik. Hangi yöntemleri kullandılar bilimyorum" dedi. 

İnce ve ekibi sahte rapor düzenlediler 

İnce, Adli Tıp Uzmanı Bener Ş. ile bir kadın arasında geçen, “Haluk İnce’nin alınması lazım. Dursun Çiçek ve Ergenekon davalarında sahte raporlar sürdüler. Pazar günleri kurulları toplayıp rapor çıkardılar. Adli Tıp’ta sosyal demokratlar, MHP’liler ve Fetullahçılar var” telefon görüşmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: Bener Şen ile 1,5 yıl çalıştım. Konuşma hakkında bilgim yok. Hafta sonu çalışmaya gelen kurul üyeleri olabilir. İçindeki siyasi yapılanmadan haberim yok.