ANKARA
14 Mayıs'ta yapılan milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı, 322 milletvekili ile TBMM'de yüzde 53.6 oranında temsil hakkı kazandı. Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan da ikinci tur seçimlerinde çoğunluk oyları alarak yeniden seçildi. Halk bir kez daha oyunu istikrardan yana kullanarak, yasama ve yürütmede çoğunluğu Cumhur İttifakı'na verdi. Böylece, gecikmesinde sakıncalar yaşanacak bütçe yasası, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışında görevlendirilmesi ve operasyonlarını da içeren tezkereler daha kolaylıkla geçecek.
AKSAMAYA YOL AÇARDI
Meclis'te Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu varken, ikinci tur seçimlerini Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde, yürütme ve yasama arasında iletişim kopukluğu yaşanabilecekti. Kılıçdaroğlu kabinesinin hazırlayacağı Bütçe Yasası, TBMM'deki çoğunluğun engeline takılabilir ve bu durum da başta ekonomi olmak üzere yaşamın her alanında aksamalara yol açabilirdi. Yürütme ve yasama arasındaki çatışma, TBMM çalışmalarını kaosa dönüştürebilirdi. Bunun yansımaları ise sosyal yaşama olumsuz yansıyabilirdi.
YASA ÇIKARAMAZDI
Aynı şekilde, toplumsal hayatın ihtiyaç duyduğu konularda kanun değişiklikleri veya yeni kanunlar da çıkarılamazdı. Meclis'te çoğunluğu, yürütmenin faaliyetlerini engelleyebilir, Kılıçdaroğlu başkanlığındaki yürütme adeta topal ördek durumu yaşayabilirdi.
OLDU BİTTİLERE GEÇİT YOK
Mevcut durumda yasama ve yürütme arasında yaşanacak uyum, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarının korunması, Suriye ve Irak'taki terör yuvalarına yönelik operasyonlar ile Libya'daki oldu bittilere karşı yürütülen mücadelenin akamete uğramasını da engelledi. Halkın bu tercihi ile Türkiye'nin, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştaki dengeli tutumu devam edecek. Tahıl Koridoru sayesinde başta Afrika'nın yoksul halklarına gıda erişiminde aksaklıklar yaşanmayacak.
SAVUNMA HAMLELERİ TAM HIZ
Türkiye'nin milli savunma hamleleri hız kesmeden devam edecek. İHA ve SİHA üretimi ve ihracı sürecek.