Ova Çayı Sincan'ın çehresini değiştirecek

Sincan Belediyesi, doğal güzellikleriyle bilinen Ova Çayı'nı ilçe turizmine kazandıracak. Ova Çayı etrafına inşa edilecek yürüyüş yolları, restoranlar, spor sahaları, mesire, konser ve festival alanları ile bölge bambaşka bir görünüme kavuşacak.

Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Sincan için çalışan Sincan Belediyesi, ilçenin güzelliğine güzellik katacak yeni projelerle göz dolduruyor. Bu projelerden bir tanesi de Ova Çayı Rekreasyon Projesi. Proje ile tarihi ve doğal güzelliklere sahip bölge yepyeni bir görünüme kavuşacak. Ova Çayı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken; bölgeye yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor sahaları, açık-kapalı düğün mekanları, restoran, kütüphane, idari bina, lunapark, mesire, konser ve festival alanı gibi çok sayıda sosyal ve kültürel yapı inşa edilecek. Bölgedeki göletler gerekli bakımları yapıldıktan sonra kullanıma açılacak.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Ova Çayı ve Ankara Çayı ıslahı konuları Devlet Su İşleri Başkanlığı'nda masaya yatırıldı. Toplantıya DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda bundan sonra atılacak adımlarla ilgili istişarelerde bulunuldu. Ova Çayı Rekreasyon Projesi'yle birlikte bölge cazibe merkezi haline dönüşecek. Bölgeye akın edecek yerli ve yabancı turistler tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmenin yanı sıra; nezih, yemyeşil bir ortamda vakit geçirmenin keyfini çıkaracak.

ATATÜRK CADDESİ'NDE GRAFİTİ ŞÖLENİ

Sincan'da kavşak ve alt geçitlerin ardından Atatürk Caddesi de grafiti ile bambaşka bir görünüme kavuştu. Sincan Belediyesi Atatürk Caddesi'ni grafiti sanatının en özel örnekleriyle donattı. Rengarenk duvarlar, grafiti ile verilen sosyal mesajlar görenleri hayran bırakıyor.

Sincan Belediyesi, ilçeyi sanatla buluşturuyor. İstasyon ve Çağlayan Alt Geçitleri ve Lale Meydanı'nın ardından Atatürk Caddesi de grafiti ile hem estetik hem de modern bir görünüme kavuştu. Caddeye ayak basanları önce "Sincan'a Hoşgeldiniz" yazısı karşılıyor. Ardından grafiti ile muhteşem bir serüven başlıyor. İlçenin gözbebeği millet kıraathaneleri, yapımı tamamlanan Sinan Şamil Sam Kapalı Spor Salonu, tamamlanınca Ankara'nın en büyüğü olacak olan Kongre ve Kültür Merkezi, inşaatları devam eden yüzme havuzları grafiti ile anlatıldı.

ÖNEMLİ İSİMLER NAKŞEDİLDİ

Sadece bunlar değil, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre'nin hafızalara kazanan şiiri duvara yazıldı. Fuzili ve İmam Gazali şiirleri ve sözleri ile sosyal mesajlar verildi. Türk sporuna damga vurmuş isimler de Atatürk Caddesi'nin duvarlarına nakşedildi. Yeşilçam'ın usta isimleri Adile Naşit ve Münir Özkul da grafiti ile resmedildi. Sincan'ın değerine değer katan çalışmalara hız verdiklerini aktaran Belediye Başkanı Murat Ercan, "Önce alt geçitlerimiz şimdi ise Atatürk Caddemizi grafiti sanatı ile modern ve estetik bir görünüme kavuşturduk. Caddemiz artık bambaşka" dedi.

KALEMİNE GÜVENEN YETENEKLER ARANIYOR

Sincan'da yaşamış, gönüllere hitap eden mısraların şairi Abdurrahim Karakoç, adına düzenlenen şiir yarışmasıyla yâd edilecek. Konusu serbest olarak belirlenen yarışmaya, yalnızca bir şiirle başvuru yapılabilecek. Adaylar gönderilen şiirlerin altına isim ve rumuz yazmayacak. Yarışmaya katılacak şiirlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması; yerli ve yabancı hiçbir eserle bariz benzerlikler taşımaması gerekiyor. Ayrıca gönderilen şiirlerin uzunluğu 100 satırı aşmayacak, daha uzun şiirler değerlendirme dışı bırakılacak. Başvuru ise yalnızca internet üzerinden www.sincan.bel.tr adresinden alınacak. Şiir yarışmasında dereceyi girenleri çeşitli ödüller bekliyor. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın takdim edilecek. Mansiyon ödülü ise gram altın. Son başvuru tarihi ise 14 Mayıs Cuma olarak duyuruldu.

177 NOKTADA ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ

Sincan genelinde oluşturulan ücretsiz internet noktalarının sayısı 177'ye yükseldi. Kablosuz internetten günde yaklaşık 4 bin 500 kişi faydalanıyor. Vatandaşlar parklar, millet kıraathaneleri, konaklar ve belediye hizmet binalarından internete girebiliyor. Belediye Başkanı Murat Ercan, "Çağımızda birçok konuda bilgilenmek amacıyla kullanılan interneti, ücretsiz ve güvenli bir şekilde vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

İLÇEYE ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR

Sincan Belediyesi ilçenin marka değerini yükseltecek yatırımlara bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Fatih'te inşa edilen Çok Amaçlı Salon ve Kültür Merkezi'nin yapımında sona gelindi.

KOLONSUZ ALAN

3 bin m2'lik kolonsuz kapalı alanla çeşitli sanat etkinlikleri nezih ve ferah bir ortamda yapılabilecek. Yapı içerisinde bin 392 kişilik toplantı ve düğün salonu, 373 kişilik nikah ve konferans salonu, sergi ve fuaye alanı, güngörmüşler ve hanımlar salonu, kütüphane, okuma salonları ve atölyeler bulunuyor. Yapı ayrıca 136 araçlık kapalı, 34 araçlık açık otoparkıyla Sincanlılara hizmet verecek. Belediye Başkanı Murat Ercan, "Sincan'ın prestij projelerle insanların dikkatini çekmesini istiyoruz. İnşallah çok kısa sürede tamamlanmış olacak" dedi.

CAN DOSTLARA 'SICAK YUVA'

Sincan Belediyesi, Polatlar Mahallesi'nde 42 bin m2 arazi üzerinde Sokak Hayvanları Bakımevi Ve Rehabilitasyon Merkezi inşa ediyor. Merkezde; bakıma muhtaç hayvanlar için operatif müdahalelerde kullanılmak üzere ameliyathane, eczane, güvenli ve kontrollü bir sedasyon için anestezi üniteleri, mamaların uygun ve güvenli bir şekilde saklanması için soğuk hava deposu da bulunuyor. Hasta olan can dostlar için de karantina bölgesi oluşturuluyor.

BİN HAYVAN KAPASİTELİ

At biniciliğiyle ilgili çalışmalar da devam ediyor. Tamamlandığında merkezi ziyarete gelen vatandaşlar hem ata binme deneyimi yaşayacak hem de aileleriyle keyifli vakit geçirebilecek. Tesis tamamlandığında bin sokak hayvanını misafir edebilecek.

MATEMATİK MÜZESİ HİZMETE AÇILDI

Ankara'da bir ilk olan Matematik Müzesi açıldı. Başkan Murat Ercan, "Matematikten nefret eden, hiç anlamadığını düşünen kişi bile buraya birkaç defa geldiği zaman matematikçi olup çıkar" dedi. Ziyaret etmek isteyenler www.sincan.bel.tr üzerinden randevu alabilir.

AŞEVİNDE PİŞİYOR EVLERE DAĞITILIYOR

Sincan Belediyesi aşevinde kazanlar ihtiyaç sahipleri için kaynıyor. Günlük 900 tabildot sıcak yemek yardımı yapılıyor. Tek kullanımlık kaplarda vatandaşın evine kadar ulaştırılıyor. Başkan Murat Ercan, "Yardımlarımız artarak devam edecek" diye konuştu.