Oteli 72 kişiye mezar oldu... Tek suçlu depremmiş

6 Şubat'taki depremlerde 72 kişiye mezar olan İsias Otel'in sahibi Ahmet Bozkurt, mahkemede “850 bin bina nasıl yıkıldıysa benim otelim de o şekilde yıkıldı” dedi.

İHA

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan İsias Otel'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sporcu, öğretmen ve tur rehberinin de bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybetmişti. Açılan soruşturmada 11 sanıktan 5'i tutuklanmıştı. Dün sanıklar hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yaşamını yitiren sporcuların aileleri ile taraf avukatları katıldı.

'PROJE KORUNDU'

Duruşmada dinlenen otel sahibi tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, "İddia edildiği gibi kat fazla çıkma diye bir şey yok. Bu iddiaları kabul etmiyorum. Alan ticari alan olduğu için otele dönüşmesi yasalarda mevcut ben de bu hakkımı kullandım. Otelimde projenin dışında usulsüz hiçbir şey yoktur. En doğru şekilde yaptım. 32 yıllık bina, her sene bir deprem olsa 32 deprem olur. Bu şiddetli bir deprem olmasıydı, benim otelim yine ayakta kalırdı 850 bin bina nasıl yıkıldıysa benim otelim de o şekilde yıkıldı" dedi.

'1975 YASASINA UYDUM'

Avukatlar, "Zemin etüdü bulunmayan bir yerde ruhsatı nasıl aldınız" diye sordu. Bozkurt, "Belediye orayı imara açtığı zaman zemin etüdünü yaptırıp, ona göre imara açıyor. Statik hesabı, deprem yönetmenliğine göre yapılır. 1975 imar yasasına göre yapılıyor" şeklinde cevap verdi. Sanık, kolonların yukarıya doğru inceldiği yönündeki bilirkişi raporuna ilişkin, teknik bir mesele olduğunu ve bilmediğini söyledi.